Namibia este o țară în sud-vestul Africii. Capitala este Windhoek. Numele statului este derivat din numele deșertului Namib, care-i ocupă întregul țărm. Ziua națională este 21 martie, „Ziua Independenței” 1990.
Namibia este o țară în sud-vestul Africii. Capitala este Windhoek. Numele statului este derivat din numele deșertului Namib, care-i ocupă întregul țărm. Ziua națională este 21 martie, „Ziua Independenței” 1990.
Desertul Namib aflat pe teritoriul Namibiei in sud vestul Angolei este parte a Parcului National Namib-Naukluft una dintre marile rezervatii ale Africii si este apreciat drept unul dintre cele mai vechi deserturi ale lumii. Desertul Namib (in dialectul nama insemnand "loc intins") se intinde pe o suprafata de circa 40.000 ha de la raul Carunjamba din Angola, prin Namibia si pana la raul Olifants in Western Cape, Africa de Sud si de la Oceanul Atlantic (in vest), pana la falia podisului Namib in est. Dunele din Desertul Namib detin recordul de a fi cele mai lungi (pana la 32 km) dar si cele mai inalte atingand inaltimi de pana la 300 metri.
Al doilea canion ca marime din lume si cel mai mare din Africa, Fish River Canyon se afla in sudul Namibiei si este totodata una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale Namibiei. Uriasa crevasa ce brazdeaza platoul pietros acoperit de plante tipice zonelor aride se intinde pe circa 160 Km lungime, avand latimea maxima de 27 km, adancimea maxima a canionului fiind de 550 metri. Raul Fish ce strabate canionul este cel mai lung curs de apa din Namibia cu debit intermitent si este alcatuit dintr-un sistem de acumulari naturale unite de cursuri de apa inguste. In timpul sezonului de vara temperaturile in zona canionului ating frecvent 45º C; sezonul propice vizitarii fiind in timpul iernii australe.
Parcul National Etosha este situat in nord vestul Namibiei in Regiunea Kunene, ocupand si zone ale regiunilor Oshana, Oshikoto si Otjozondjupa. Etosha s-a constituit ca parc in anul 1907, cand Namibia era colonie germana; la acel moment, parcul ce ocupa o suprafata de 100.000 km² era cea mai mare rezervatie din lume. In prezent suprafata parcului reprezinta circa 1/4 din suprafata initiala, ramanand totusi una dintre marile arii in care vietatile salbatice sunt protejate. Denumirea de Etosha inseamna marele loc alb si reprezinta una dintre cele mai frumoase si mai importante rezervatii din sudul Africii, bucurandu-se de o mare diversitate a vietii salbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de pasari, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni si surprinzator pestii sunt reprezentati doar de o singura specie. Caracteristica reprezentativa a zonei este o formatiune saraturoasa numita Etosha Pan, datorita aspectului unei tigai, formatiune rezultata in urma evaporarii apei din lacul candva alimentat de Raul Kunene. Etosha Pan este formata din depuneri de saruri, nisip si argila, rareori cand ploua acumularile de apa dispar in scurt timp. In zonele limitrofe ale Etosha Pan se gasesc izvoare perene ce atrag numeroase animale salbatice si pasari. Accesul in parc se face prin zonele Otjovasandu Gate, Anderson Gate, Namutoni Gate si Von Lindequist Gate.
Căutarea nu a întors nici un rezultat! Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou! Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.