Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Sicilia- Istorie si civilizatie (avion) 2024

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Catania - Agrigento - Trapani - Erice - Palermo - Monreale - Cefalu – Tindari Messina - Siracuza – Ortigia – Taormina – Riviera Ciclopilor - Etna
Servicii incluse:
• bilet de avion Bucureşti-Catania şi retur;
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopti de cazare la hotel de 2- 3*
• 7 mic dejun;
• transfer aeroport-hotel -aeroport
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu
Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 20 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Catania - Agrigento - Trapani - Erice - Palermo - Monreale - Cefalu – Tindari Messina - Siracuza – Ortigia – Taormina – Riviera Ciclopilor - Etna
Servicii incluse:
• bilet de avion Bucureşti-Catania şi retur;
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopti de cazare la hotel de 2- 3*
• 7 mic dejun;
• transfer aeroport-hotel -aeroport
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu
Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 20 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Catania - Agrigento Călătoria noastră începe în Aeroportul Internațional Henri Coandă. După formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru zborul spre Catania. Odată ajunși, facem un scurt tur panoramic de oraș. Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frumusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Agrigento. Cazare la hotel in zona Agrigento.

Ziua 2

 Ziua 2. Agrigento -Valle dei Templi Mic dejun. Ne înarmăm cu aparatul de fotografiat și încălțăminte comodă, pentru că azi ne așteaptă încă o vizita interesanta in Agrigento, unde vom vedea ruinele orașului grec Akragas, înființat de coloniștii greci în secolul al VI-lea î. Hr. Orașul Agrigento a devenit rapid unul dintre cele mai importante și bogate centre din Magna Graecia, colonie grecească ce cuprindea tot sudul Italiei. În interiorul sitului arheologic vom putea vedea templele foarte bine conservate, cele mai frumoase și populare fiind: Templul Herei, Templul lui Heracle și Templul Concordia (acesta din urmă a inspirat emblema UNESCO). Valea Templelor reprezintă o incursiune extraordinară în istoria antică locală, fiind aflată în top 10 în clasamentul locurilor pe care merită neapărat să le vezi atunci când vizitezi Sicilia. Valea Templelor se află la jumătatea distanței dintre oraș și malul mării. Plasarea acesteia ne oferă o frumoasă perspectivă asupra orașului, dar și asupra mării și a stațiunilor de pe coastă. Îți recomandăm să porți haine răcoroase și să te hidratezi corescpunzător, pentru că vizitarea văii ar putea dura în jur de trei ore, iar soarele Siciliei este foarte puternic. Revenim seara la acelasi hotel din zona Agrigento pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Agrigento – Trapani – Erice - Palermo Mic dejun. Ne continuam aventura noastra siciliana si urcam spre coasta vestica unde primul popas il vom face in Trapani, capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul a fost cedat Romei in timpul Primului Razboi Punic, dupa ce initial a apartinut unor indigeni ce au asimilat o buna parte din cultura greaca, denumiti “ elymians”. Printe principalele atractii turistice ale orasului se numara : Basilica Madonna di Trapani, construita intre 1315-1332 si apoi renovata in 1760, gazduieste o statiune de marmura de o infatiseaza pe Madonna di Trapani, statuie despre care se spune ca ar fi opera mareului sculptor italian Nino Pisano; Turnul Ligny asezat strategic pe coasta vestica a orasului si care azi adaposteste muzeul de arheologie; Fantana lui Triton – zeul este intruchiparea unei sirene, avand corpul pe jumatate om, pe jumatate peste si care poarta in mana un trident. Moment de răgaz(timp liber): Pentru iubitorii de obiecte din ceramica si piele, Trapani este orasul cel mai potrivit. Exista numeroase magazine de unde puteti cumpara astfel de lucruri si puteti asista si la procesul de fabricare. Ne continuam traseul si ne indreptam spre Erice, un orasel vechi situat in coltul de nord-vest al Siciliei, la o mica distanta de tarmul Marii Tireniene, dar fara sa aiba acces direct la aceasta datorita inaltimii la care este situat: 750 de metrii inaltime deasupra nivelului marii, pe varful Muntelui Erice, si practic deasupra orasului -port Trapani. Simbolul orasului este Biserica Madre, dedicata Inaltarii Maicii Domnului, construita in anul 1300 si asezata in fata portii Trapani dar primul lucru care iti sare in ochi in Erice este Castello di Veneri, un stravechi castel normand cocotat pe o stanca abrupta de pe Muntele Erice. Vestigiile zidurilor normande inconjoara ruinele unui templu inchinat zeitei Venus Erycina, in timp ce pietre luate din templu au fost folosite pentru ridicarea castelului, asa ca simbioza dintre vestigiile antice ramase de la elimi si greci si cele medievale de sorginte normanda este completa. Templul zeitei Venus Erycina este faimos in antichitate si era atat de masiv incat era vizibil de pe mare si adesea era luat ca reper de orientare de catre marinarii antichitatii. Ne continuam programul si ajungem in Palermo, frumoasa capitala a Siciliei. Cazare la hotel in Palermo.

Ziua 4

 Ziua 4. Palermo – Monreale Mic dejun. Incepem vizita in Palemo care ne dă impresia de oraş al contrastelor, în care modernul si ritmul de viata alert fac casa buna cu monumentele stravechi si cladirile istorice. Profitam de ocazie si intram in magazinele cochete in cautarea ultimelor cadouri pentru cei de acasa, ne relaxam pe terasele primitoare cu un gelato si ne facem planuri pentru masa de pranz. Sa fie pizza, ori paste sau ceva mai putin caloric? Decidem pe moment, iar dupa masa continuam incursiunea in Palermo spre Piata Marina si Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. "Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo", scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848. Parasim putin Palermo si ne indreptam spre Monreale renumita pentru catedrala construita de vikingii normanzi in vremea imparatului Alexius Comnenul, in care sunt imbinate stilul bizantin ortodix si cel catolic. Imaginea in mozaic a lui Isus Pantocrator ( “Atotputernicul”) este inconjurata atat de inscriptii greco-bizantine cat si de inscriptii latine. In cursul serii ne intoarceme la Palermo pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 5

 Ziua 5. Palermo - Cefalu – Tindari - Messina Dupa micul dejun ne continuam aventura siciliana si ne indreptam spre Cefalu. Fermecător şi compact, acest oraş atrăgător, construit la poalele unei impunatoare stânci, are plaje îmbietoare şi o impunatoare catedrală normandă care adăposteşte una dintre cele mai fine reprezentări ale lui Hristos din arta occidentala. Piazza del Duomo, din centrul oraşului este locul ideal pentru a te delecta cu o băutură răcoritoare sau jumătate de oră de pură relaxare. Piaţa este flancată de palmieri şi dominate de minunata catedrală a oraşului. Legenda spune că ea a fost construită de către Roger al II-lea, împăratul roman al Siciliei din secolul al XII-lea, care, după ce a supravieţuit unui naufragiu petrecut în imediata apropiere a oraşului, a jurat Fecioarei că-i va înălţa biserică, în semn de mulţumire că i-a salvat viaţa. La mica distanţă de catedrală se află Muzeul Mandralisca, ce găzduieşte o colecţie de monede, vase de lut, artefacte greceşti şi romane şi remarcabilul tablou “Portretul unui necunoscut” al lui Antonello da Messina, cel mai eminent artist renascentist al Siciliei. Moment de răgaz : Trebuie neapărat să te oprești la un restaurant sicilian local autentic unde să te îndulcești cu aroma rafinată a unui pahar de limoncello, faimosul lichior de lămâie ce te îmbie cu nuanța sa opacă de limonadă și gustul puternic și aromat. Ne indreptam spre Tindari, cunoscut din antichitate sub numele grecesc Tyndaris, este o veche asezare care a apartinut Greciei si care a fost fondata de Dionisos in anul 396 i.e.n. Numele actual ii este dat dupa Tindaro, regele Spartei. Ca mai in toata Sicilia, micile asezari sunt cocotate in varfurile stancilor sau dealurilor, acest stil de constructie urbana fiind dictat de ratiuni strategice, de aparare. Insa drumul anevoios pana sus merita orice efort. Aici marea catedrala domina totul, iar perspectiva asupra marii si litoralului sunt de vis. Locul este de frumusete aparte, atat vechiul sanctuar, cat si cel nou fiind cladite pe cel mai inalt punct la marginea malului abrupt ce coboar drept spre marea aflata la mare distanta de poale In sanctuarul nou se gaseste o statuie a fecioarei Maria de culoare neagra, deoarece este sculptata in lemn de cedru de liban. Ea se afla deasupra altarului si este scoasa din biserica, in procesiune, o data pe an, de 8 septembrie, cand se serbeaza Nasterea Sfintei Marii. Se spune ca s-a ales aceasta reprezentare, pentru ca Fecioara este aceiasi pentru toti, iubindu-ne neconditionat, indiferent de culoarea pielii. Seara ne indreptam spre hotelul nostru din zona Messina , care va fi gazda noastra pentru urmatoarele zile. Cazare la hotel in zona Messina.

Ziua 6

 Ziua 6. Siracuza – Ortigia Dupa micul dejun avem program liber sau optional excursie la Siracuza, un alt oraş monument, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Începem cu un tur de oraş cu vizitarea principalelor atractii: : Santuario Madonna delle Lacrime, Templul lui Zeus, Teatrul grec, Catedrala din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o plimbare în Insula Ortigia. Cu siguranţă nu vom rata o plimbare pe superbele străzi de piatră gri şi ne vom opri la o cafenea pentru a savura un cappucino veritabil sicilian. Moment de răgaz : Gustă delicioasele cannoli, cele mai crocante rulouri ale patiseriei italiene. Originare din Sicilia, aceste delicii culinare constau într-un tub de foietaj crocant care poate fi umplut cu diverse creme dulci si aromate. Atenție însă, la patiseriile care se respectă, aceste rulouri nu sunt niciodată umplute de dinainte. Patiserul le va umple pe loc, pentru ca aluatul să nu se înmoaie. Seara cazare la acelasi hotel din zona Messina.

Ziua 7

 Ziua 7. Taormina –Riviera Ciclopilor - Etna Program liber sau excursie opţională Taormina si Muntele Etna. Prima oprire o vom face în Taormina, capitala Siciliei în epoca bizantină, un oraș fermecător, râvnit de multe popoare de-a lungul istoriei și vizitat de numeroși artiști îndrăgostiți de cadrul său romantic și mistic. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descris, ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici vom admira o superba priveliste a coastei de est. O plimbare pe străduţele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele şi restaurante primitoare, este un prilej de încântare. Încheiem vizita cu o plimbare relaxantă prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeaţă şi o puzderie de flori. Ne indreptam spre Acireale, situat pe Riviera Ciclopilor la picioarele Etnei şi pe coasta Mării Ionice. Recunoscut pentru bisericile în stil gotic dar şi pentru cea mai veche Academii de Ştiinţe, Litere şi arte din Sicilia, fondată în 1671, Acireale este construit pe o terasa de origine vulcanică. Culturile de citrice sunt semnul distinctiv al zonei însorite de la malul mării a cărei culoare rivalizeaza cu albastrul cerului senin al Siciliei. Carlo Levi compara Acireale cu medievalul Avignon cu mănăstiri, biserici colegii şi mai ales cele 6 şcoli catolice mari iar francezii îl compara cu Saint Tropez. De aici vom pleca spre ultimul punct al excursiei noastre este Vulcanul Etna. Întreaga regiune a fost puternic influențată de-a lungul istoriei de prezența furiosului vulcan activ, care din 2014 erupe în medie o dată la 2-3 luni. În ciuda amenințării, regiunea de la poalele vulcanului are o populație foarte densă, căci cenușa vulcanică favorizează creșterea viței de vie, a măslinilor și a pomilor fructiferi. Parcurgem împreună un traseu care ne poartă până la vechiul refugiu montan Sapienza, la altitudinea de 1910m. In cursul serii ne întoarcem la hotelul nostru din zona Messina.

Ziua 8

 Ziua 8. Catania - Bucuresti Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Catania pentru zborul spre casa.

Ziua 1

 Ziua 1. București – Catania - Agrigento Călătoria noastră începe în Aeroportul Internațional Henri Coandă. După formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru zborul spre Catania. Odată ajunși, facem un scurt tur panoramic de oraș. Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frumusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Agrigento. Cazare la hotel in zona Agrigento.

Ziua 2

 Ziua 2. Agrigento -Valle dei Templi Mic dejun. Ne înarmăm cu aparatul de fotografiat și încălțăminte comodă, pentru că azi ne așteaptă încă o vizita interesanta in Agrigento, unde vom vedea ruinele orașului grec Akragas, înființat de coloniștii greci în secolul al VI-lea î. Hr. Orașul Agrigento a devenit rapid unul dintre cele mai importante și bogate centre din Magna Graecia, colonie grecească ce cuprindea tot sudul Italiei. În interiorul sitului arheologic vom putea vedea templele foarte bine conservate, cele mai frumoase și populare fiind: Templul Herei, Templul lui Heracle și Templul Concordia (acesta din urmă a inspirat emblema UNESCO). Valea Templelor reprezintă o incursiune extraordinară în istoria antică locală, fiind aflată în top 10 în clasamentul locurilor pe care merită neapărat să le vezi atunci când vizitezi Sicilia. Valea Templelor se află la jumătatea distanței dintre oraș și malul mării. Plasarea acesteia ne oferă o frumoasă perspectivă asupra orașului, dar și asupra mării și a stațiunilor de pe coastă. Îți recomandăm să porți haine răcoroase și să te hidratezi corescpunzător, pentru că vizitarea văii ar putea dura în jur de trei ore, iar soarele Siciliei este foarte puternic. Revenim seara la acelasi hotel din zona Agrigento pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Agrigento – Trapani – Erice - Palermo Mic dejun. Ne continuam aventura noastra siciliana si urcam spre coasta vestica unde primul popas il vom face in Trapani, capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul a fost cedat Romei in timpul Primului Razboi Punic, dupa ce initial a apartinut unor indigeni ce au asimilat o buna parte din cultura greaca, denumiti “ elymians”. Printe principalele atractii turistice ale orasului se numara : Basilica Madonna di Trapani, construita intre 1315-1332 si apoi renovata in 1760, gazduieste o statiune de marmura de o infatiseaza pe Madonna di Trapani, statuie despre care se spune ca ar fi opera mareului sculptor italian Nino Pisano; Turnul Ligny asezat strategic pe coasta vestica a orasului si care azi adaposteste muzeul de arheologie; Fantana lui Triton – zeul este intruchiparea unei sirene, avand corpul pe jumatate om, pe jumatate peste si care poarta in mana un trident. Moment de răgaz(timp liber): Pentru iubitorii de obiecte din ceramica si piele, Trapani este orasul cel mai potrivit. Exista numeroase magazine de unde puteti cumpara astfel de lucruri si puteti asista si la procesul de fabricare. Ne continuam traseul si ne indreptam spre Erice, un orasel vechi situat in coltul de nord-vest al Siciliei, la o mica distanta de tarmul Marii Tireniene, dar fara sa aiba acces direct la aceasta datorita inaltimii la care este situat: 750 de metrii inaltime deasupra nivelului marii, pe varful Muntelui Erice, si practic deasupra orasului -port Trapani. Simbolul orasului este Biserica Madre, dedicata Inaltarii Maicii Domnului, construita in anul 1300 si asezata in fata portii Trapani dar primul lucru care iti sare in ochi in Erice este Castello di Veneri, un stravechi castel normand cocotat pe o stanca abrupta de pe Muntele Erice. Vestigiile zidurilor normande inconjoara ruinele unui templu inchinat zeitei Venus Erycina, in timp ce pietre luate din templu au fost folosite pentru ridicarea castelului, asa ca simbioza dintre vestigiile antice ramase de la elimi si greci si cele medievale de sorginte normanda este completa. Templul zeitei Venus Erycina este faimos in antichitate si era atat de masiv incat era vizibil de pe mare si adesea era luat ca reper de orientare de catre marinarii antichitatii. Ne continuam programul si ajungem in Palermo, frumoasa capitala a Siciliei. Cazare la hotel in Palermo.

Ziua 4

 Ziua 4. Palermo – Monreale Mic dejun. Incepem vizita in Palemo care ne dă impresia de oraş al contrastelor, în care modernul si ritmul de viata alert fac casa buna cu monumentele stravechi si cladirile istorice. Profitam de ocazie si intram in magazinele cochete in cautarea ultimelor cadouri pentru cei de acasa, ne relaxam pe terasele primitoare cu un gelato si ne facem planuri pentru masa de pranz. Sa fie pizza, ori paste sau ceva mai putin caloric? Decidem pe moment, iar dupa masa continuam incursiunea in Palermo spre Piata Marina si Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. "Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo", scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848. Parasim putin Palermo si ne indreptam spre Monreale renumita pentru catedrala construita de vikingii normanzi in vremea imparatului Alexius Comnenul, in care sunt imbinate stilul bizantin ortodix si cel catolic. Imaginea in mozaic a lui Isus Pantocrator ( “Atotputernicul”) este inconjurata atat de inscriptii greco-bizantine cat si de inscriptii latine. In cursul serii ne intoarceme la Palermo pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 5

 Ziua 5. Palermo - Cefalu – Tindari - Messina Dupa micul dejun ne continuam aventura siciliana si ne indreptam spre Cefalu. Fermecător şi compact, acest oraş atrăgător, construit la poalele unei impunatoare stânci, are plaje îmbietoare şi o impunatoare catedrală normandă care adăposteşte una dintre cele mai fine reprezentări ale lui Hristos din arta occidentala. Piazza del Duomo, din centrul oraşului este locul ideal pentru a te delecta cu o băutură răcoritoare sau jumătate de oră de pură relaxare. Piaţa este flancată de palmieri şi dominate de minunata catedrală a oraşului. Legenda spune că ea a fost construită de către Roger al II-lea, împăratul roman al Siciliei din secolul al XII-lea, care, după ce a supravieţuit unui naufragiu petrecut în imediata apropiere a oraşului, a jurat Fecioarei că-i va înălţa biserică, în semn de mulţumire că i-a salvat viaţa. La mica distanţă de catedrală se află Muzeul Mandralisca, ce găzduieşte o colecţie de monede, vase de lut, artefacte greceşti şi romane şi remarcabilul tablou “Portretul unui necunoscut” al lui Antonello da Messina, cel mai eminent artist renascentist al Siciliei. Moment de răgaz : Trebuie neapărat să te oprești la un restaurant sicilian local autentic unde să te îndulcești cu aroma rafinată a unui pahar de limoncello, faimosul lichior de lămâie ce te îmbie cu nuanța sa opacă de limonadă și gustul puternic și aromat. Ne indreptam spre Tindari, cunoscut din antichitate sub numele grecesc Tyndaris, este o veche asezare care a apartinut Greciei si care a fost fondata de Dionisos in anul 396 i.e.n. Numele actual ii este dat dupa Tindaro, regele Spartei. Ca mai in toata Sicilia, micile asezari sunt cocotate in varfurile stancilor sau dealurilor, acest stil de constructie urbana fiind dictat de ratiuni strategice, de aparare. Insa drumul anevoios pana sus merita orice efort. Aici marea catedrala domina totul, iar perspectiva asupra marii si litoralului sunt de vis. Locul este de frumusete aparte, atat vechiul sanctuar, cat si cel nou fiind cladite pe cel mai inalt punct la marginea malului abrupt ce coboar drept spre marea aflata la mare distanta de poale In sanctuarul nou se gaseste o statuie a fecioarei Maria de culoare neagra, deoarece este sculptata in lemn de cedru de liban. Ea se afla deasupra altarului si este scoasa din biserica, in procesiune, o data pe an, de 8 septembrie, cand se serbeaza Nasterea Sfintei Marii. Se spune ca s-a ales aceasta reprezentare, pentru ca Fecioara este aceiasi pentru toti, iubindu-ne neconditionat, indiferent de culoarea pielii. Seara ne indreptam spre hotelul nostru din zona Messina , care va fi gazda noastra pentru urmatoarele zile. Cazare la hotel in zona Messina.

Ziua 6

 Ziua 6. Siracuza – Ortigia Dupa micul dejun avem program liber sau optional excursie la Siracuza, un alt oraş monument, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Începem cu un tur de oraş cu vizitarea principalelor atractii: : Santuario Madonna delle Lacrime, Templul lui Zeus, Teatrul grec, Catedrala din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o plimbare în Insula Ortigia. Cu siguranţă nu vom rata o plimbare pe superbele străzi de piatră gri şi ne vom opri la o cafenea pentru a savura un cappucino veritabil sicilian. Moment de răgaz : Gustă delicioasele cannoli, cele mai crocante rulouri ale patiseriei italiene. Originare din Sicilia, aceste delicii culinare constau într-un tub de foietaj crocant care poate fi umplut cu diverse creme dulci si aromate. Atenție însă, la patiseriile care se respectă, aceste rulouri nu sunt niciodată umplute de dinainte. Patiserul le va umple pe loc, pentru ca aluatul să nu se înmoaie. Seara cazare la acelasi hotel din zona Messina.

Ziua 7

 Ziua 7. Taormina –Riviera Ciclopilor - Etna Program liber sau excursie opţională Taormina si Muntele Etna. Prima oprire o vom face în Taormina, capitala Siciliei în epoca bizantină, un oraș fermecător, râvnit de multe popoare de-a lungul istoriei și vizitat de numeroși artiști îndrăgostiți de cadrul său romantic și mistic. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descris, ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici vom admira o superba priveliste a coastei de est. O plimbare pe străduţele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele şi restaurante primitoare, este un prilej de încântare. Încheiem vizita cu o plimbare relaxantă prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeaţă şi o puzderie de flori. Ne indreptam spre Acireale, situat pe Riviera Ciclopilor la picioarele Etnei şi pe coasta Mării Ionice. Recunoscut pentru bisericile în stil gotic dar şi pentru cea mai veche Academii de Ştiinţe, Litere şi arte din Sicilia, fondată în 1671, Acireale este construit pe o terasa de origine vulcanică. Culturile de citrice sunt semnul distinctiv al zonei însorite de la malul mării a cărei culoare rivalizeaza cu albastrul cerului senin al Siciliei. Carlo Levi compara Acireale cu medievalul Avignon cu mănăstiri, biserici colegii şi mai ales cele 6 şcoli catolice mari iar francezii îl compara cu Saint Tropez. De aici vom pleca spre ultimul punct al excursiei noastre este Vulcanul Etna. Întreaga regiune a fost puternic influențată de-a lungul istoriei de prezența furiosului vulcan activ, care din 2014 erupe în medie o dată la 2-3 luni. În ciuda amenințării, regiunea de la poalele vulcanului are o populație foarte densă, căci cenușa vulcanică favorizează creșterea viței de vie, a măslinilor și a pomilor fructiferi. Parcurgem împreună un traseu care ne poartă până la vechiul refugiu montan Sapienza, la altitudinea de 1910m. In cursul serii ne întoarcem la hotelul nostru din zona Messina.

Ziua 8

 Ziua 8. Catania - Bucuresti Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Catania pentru zborul spre casa.