Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Padurea Neagra si Alsacia (avion) 2024

Descriere

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 5 nopti

Vezi detalii in format PDF

Frankfurt – Baden-Baden – Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg – Titisee Neustadt Colmar – Strasbourg – Heidelberg
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti;
• transport cu autocar climatizat;
• 5 cazari la hoteluri de 2-3*;
• 5 mic dejun;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Ghid insotitor din partea agentiei

Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 5 nopti

Vezi detalii in format PDF

Frankfurt – Baden-Baden – Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg – Titisee Neustadt Colmar – Strasbourg – Heidelberg
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti;
• transport cu autocar climatizat;
• 5 cazari la hoteluri de 2-3*;
• 5 mic dejun;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Ghid insotitor din partea agentiei

Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. Bucuresti – Frankfurt Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul. Frankfurt este un oras modern care a reusit sa integreze perfect elementele arhitecturale mostenite de alungul secolelor in peisajul urban modern si futurist. Un simbol al orasului sunt zgarie-norii care brazdeaza cerul si dau locului un aer fermecator. Vizitam Catedrala Sf Bartolomeu Kaiserdom, cu turnul sau gotic de 95m, Piata Romerberg, cea mai frumoasa din oras, ne dezvaluie o frantura din aspectul cetatii din Evul Mediu, datorita caselor colorate cu poduri din lemn. In Frankfurt se afla si casa unde a locuit renumitul poet german Goethe pana in 1795, transformata in prezent in muzeu. Moment de ragaz: Atentiune dulce natiune! Urmeaza cel mai dulce moment al zilei. Haideti sa ne ocupam locurile la mese si sa asteptam farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevarata placere sa te uiti la el, ca un obiect de arta abstracta. Insa gustul sau este de un realism incantator. Galustele maiestrite din albus de ou, zahar si unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cat sunt inca fierbinti, se pun pe farfurii si se adauga peste ele o crema fina de vanilie, apoi sunt desavarsite presarand peste ele seminte de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania. Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale, ne indreptam spre hotel pentru odihna.

Ziua 2

 Ziua 2. Frankfurt – Baden Baden – Konstanz A doua zi pornim spre sud, pe malul Rinului si ne oprim in Baden-Baden. Orasul de langa Padurea Neagra ne intampina cu cladiri vechi cu coloane si vile art nouveau asezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numarul mare de bai termale, dar si pentru celebrul sau cazino cu arhitectura ce aminteste de Versailles. De aici plecam spre Konstanz, un oras universitar situat la granita cu Elvetia. Ruinele vechiului Fort Constantia se regasesc si azi, iar Catedrala in stil gotic de secol VII troneaza in Munsterplatz. Ne putem relaxa facand o plimbare prin gradina Stadtgarten, sau putem lua cina la unul dintre restaurantele din centrul vechi. Cazare in zona lacului Konstanz.

Ziua 3

 Ziua 3. Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg Astazi ajungem la Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare) sau Muzeul Ceasurilor Beyer. Moment de ragaz: Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.Pornim spre Basel, situat la intersectia granitelor dintre Elvetia, Franta si Germania. Asezat pe malul Rinului, orasul este un important centru artistic, renumit pentru numarul mare de galerii si pentru festivalul ART Basel. Cea mai populara atractie este Vitra Campus, una dintre cele mai impresionante piese de arhitectura postmodernista din Europa. Putem vizita si Spielzeug Welten Museum, muzeul jucariilor, cu peste 6000 de exponate si cu cea mai mare colectie de ursuleti de plus. Seara ne retragem spre Freiburg. Adapostit la poalele partiilor si podgoriilor din Padurea Neagra, orasul este vesel si plin de viata, cu centrul sau vechi medieval presarat cu cafenele si restaurante. Este cel mai calduros oras al Germaniei si totodata unul dintre cele mai prietenoase cu mediul. Cazare la hotel in zona Freiburg

Ziua 4

 Ziua 4. Freiburg – Titisee Neustadt – Colmar – Strasbourg La doar 35km distanta, ne asteapta Titisee - Neustadt, un taram care ascunde un lac glaciar turcoaz, inconjurat de padure. Dupa ce vizitam lacul, ii facem o vizita si Frantei, poposind in Colmar. Odata ajunsi aici, in capitala vinurilor alsaciene, casele colorate din lemn, aleile pietruite si podetele inguste ne vor da impresia ca ne-am intors in timp, in epoca medievala. Pe langa faimoasele vinuri, locul pastreaza cu grija muzee, galerii de arta si biserici istorice. Nu lipsesc nici restaurantele cu mancaruri traditionale, cu multe branzeturi, cu coq au vin si cu tarte tatin. Acum ca ne-am rasfatat atat ochii cat si papilele gustative, suntem gata sa pornim spre Strasbourg. Cu catedrale gotice, casute colorate si canale mici traversate de poduri, orasul formeaza un tablou scos din Fratii Grimm. Victor Hugo a fost si el aici, unde a scris despre Catedrala Notre-Dame si despre locuitorul ei misterios. In apropierea catedralei se afla Palatul Rohan, un Versailles in miniature care a servit timp de secole drept resdinta episcopala. Astazi este un complex de muzee care se intrec sa incante pasionatii in subiecte precum arheologia, arta clasica, dar si cea decorativa. Moment de ragaz: Bucataria franceza nu inceteaza sa fascineze, cu precadere pe europeni si pe americani, dar nu numai. Faimosi pentru branzeturi, vin si pentru preparate sofisticate, francezii se simt onorati de interesul mare fata de mancarea lor. Avand un meniu extrem de divers, vom evita sa va limitam optiunile prin recomandari si va vom sfatui sa alegeti orice va starneste curiozitatea. Nu veti regreta! Ne indreptam spre hotelul nostru din Strasbourg pentru cazare.

Ziua 5

 Ziua 5. Strasbourg – Heidelberg – Frankfurt Astazi ne intoarcem in Germania si ne oprim in Heidelberg, cel mai vechi si mai cunoscut centru universitar al tarii. Peisajul oferit de padurea ce-l inconjoara, de centrul sau in stil baroc si de ruinele fortaretei din deal, i-au inspirat pe artisti precum Goethe, William Turner, sau Mark Twain. Ne putem plimba pe Philosophenweg - Aleea Filosofilor, un traseu de 2,5 km care ne poarta pe langa diverse monumente, turnuri, ruine si un imens amfiteatru, dar si un minunat peisaj natural. Sau, daca va simtiti energici, puteti admira orasul de la inaltime, dupa ce urcati cele 208 scari care va duc in turnul bisericii Heiliggeistkirche. Admiram Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectura renascentista, si ne bucuram de panorama splendida asupra nordului Alpilor. In incinta castelului se afla cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Spre seara ne vom intoarce la Frankfurt. Cazare la hotel in Frankfurt

Ziua 6

î Ziua 6. Frankfurt – Bucuresti Este ultima zi de sejur. Vom spune „La revedere!” Germaniei si vom pleca spre casa, echipati cu amintiri, experiente si emotii noi.

Ziua 1

 Ziua 1. Bucuresti – Frankfurt Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul. Frankfurt este un oras modern care a reusit sa integreze perfect elementele arhitecturale mostenite de alungul secolelor in peisajul urban modern si futurist. Un simbol al orasului sunt zgarie-norii care brazdeaza cerul si dau locului un aer fermecator. Vizitam Catedrala Sf Bartolomeu Kaiserdom, cu turnul sau gotic de 95m, Piata Romerberg, cea mai frumoasa din oras, ne dezvaluie o frantura din aspectul cetatii din Evul Mediu, datorita caselor colorate cu poduri din lemn. In Frankfurt se afla si casa unde a locuit renumitul poet german Goethe pana in 1795, transformata in prezent in muzeu. Moment de ragaz: Atentiune dulce natiune! Urmeaza cel mai dulce moment al zilei. Haideti sa ne ocupam locurile la mese si sa asteptam farfuriile. Germknödel nu este doar un desert fabulos, este o adevarata placere sa te uiti la el, ca un obiect de arta abstracta. Insa gustul sau este de un realism incantator. Galustele maiestrite din albus de ou, zahar si unt, umplute cu gem delicios de prune, sunt fierte la aburi. Cat sunt inca fierbinti, se pun pe farfurii si se adauga peste ele o crema fina de vanilie, apoi sunt desavarsite presarand peste ele seminte de mac. Un deliciu ce ne va aminti mereu de Germania. Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale, ne indreptam spre hotel pentru odihna.

Ziua 2

 Ziua 2. Frankfurt – Baden Baden – Konstanz A doua zi pornim spre sud, pe malul Rinului si ne oprim in Baden-Baden. Orasul de langa Padurea Neagra ne intampina cu cladiri vechi cu coloane si vile art nouveau asezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numarul mare de bai termale, dar si pentru celebrul sau cazino cu arhitectura ce aminteste de Versailles. De aici plecam spre Konstanz, un oras universitar situat la granita cu Elvetia. Ruinele vechiului Fort Constantia se regasesc si azi, iar Catedrala in stil gotic de secol VII troneaza in Munsterplatz. Ne putem relaxa facand o plimbare prin gradina Stadtgarten, sau putem lua cina la unul dintre restaurantele din centrul vechi. Cazare in zona lacului Konstanz.

Ziua 3

 Ziua 3. Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg Astazi ajungem la Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare) sau Muzeul Ceasurilor Beyer. Moment de ragaz: Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.Pornim spre Basel, situat la intersectia granitelor dintre Elvetia, Franta si Germania. Asezat pe malul Rinului, orasul este un important centru artistic, renumit pentru numarul mare de galerii si pentru festivalul ART Basel. Cea mai populara atractie este Vitra Campus, una dintre cele mai impresionante piese de arhitectura postmodernista din Europa. Putem vizita si Spielzeug Welten Museum, muzeul jucariilor, cu peste 6000 de exponate si cu cea mai mare colectie de ursuleti de plus. Seara ne retragem spre Freiburg. Adapostit la poalele partiilor si podgoriilor din Padurea Neagra, orasul este vesel si plin de viata, cu centrul sau vechi medieval presarat cu cafenele si restaurante. Este cel mai calduros oras al Germaniei si totodata unul dintre cele mai prietenoase cu mediul. Cazare la hotel in zona Freiburg

Ziua 4

 Ziua 4. Freiburg – Titisee Neustadt – Colmar – Strasbourg La doar 35km distanta, ne asteapta Titisee - Neustadt, un taram care ascunde un lac glaciar turcoaz, inconjurat de padure. Dupa ce vizitam lacul, ii facem o vizita si Frantei, poposind in Colmar. Odata ajunsi aici, in capitala vinurilor alsaciene, casele colorate din lemn, aleile pietruite si podetele inguste ne vor da impresia ca ne-am intors in timp, in epoca medievala. Pe langa faimoasele vinuri, locul pastreaza cu grija muzee, galerii de arta si biserici istorice. Nu lipsesc nici restaurantele cu mancaruri traditionale, cu multe branzeturi, cu coq au vin si cu tarte tatin. Acum ca ne-am rasfatat atat ochii cat si papilele gustative, suntem gata sa pornim spre Strasbourg. Cu catedrale gotice, casute colorate si canale mici traversate de poduri, orasul formeaza un tablou scos din Fratii Grimm. Victor Hugo a fost si el aici, unde a scris despre Catedrala Notre-Dame si despre locuitorul ei misterios. In apropierea catedralei se afla Palatul Rohan, un Versailles in miniature care a servit timp de secole drept resdinta episcopala. Astazi este un complex de muzee care se intrec sa incante pasionatii in subiecte precum arheologia, arta clasica, dar si cea decorativa. Moment de ragaz: Bucataria franceza nu inceteaza sa fascineze, cu precadere pe europeni si pe americani, dar nu numai. Faimosi pentru branzeturi, vin si pentru preparate sofisticate, francezii se simt onorati de interesul mare fata de mancarea lor. Avand un meniu extrem de divers, vom evita sa va limitam optiunile prin recomandari si va vom sfatui sa alegeti orice va starneste curiozitatea. Nu veti regreta! Ne indreptam spre hotelul nostru din Strasbourg pentru cazare.

Ziua 5

 Ziua 5. Strasbourg – Heidelberg – Frankfurt Astazi ne intoarcem in Germania si ne oprim in Heidelberg, cel mai vechi si mai cunoscut centru universitar al tarii. Peisajul oferit de padurea ce-l inconjoara, de centrul sau in stil baroc si de ruinele fortaretei din deal, i-au inspirat pe artisti precum Goethe, William Turner, sau Mark Twain. Ne putem plimba pe Philosophenweg - Aleea Filosofilor, un traseu de 2,5 km care ne poarta pe langa diverse monumente, turnuri, ruine si un imens amfiteatru, dar si un minunat peisaj natural. Sau, daca va simtiti energici, puteti admira orasul de la inaltime, dupa ce urcati cele 208 scari care va duc in turnul bisericii Heiliggeistkirche. Admiram Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectura renascentista, si ne bucuram de panorama splendida asupra nordului Alpilor. In incinta castelului se afla cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Spre seara ne vom intoarce la Frankfurt. Cazare la hotel in Frankfurt

Ziua 6

î Ziua 6. Frankfurt – Bucuresti Este ultima zi de sejur. Vom spune „La revedere!” Germaniei si vom pleca spre casa, echipati cu amintiri, experiente si emotii noi.