Un tărâm vrăjit care stârnește deopotriva atracție, teama, fascinație, mister, pericol. O țară mare. Cea mai mare din lume. Întinsa pe două continente, de la un capăt la celalalt al lumii. Orașe ultramoderne, sate pierdute în stepa, muzee pretențioase, istorie vie la tot pasul, femei a căror frumusețe te tulbură pe veci, cultură unică și sălbăticie nesfârșită, nestricată încă de mana omului.
Citeste mai multOBIECTIVE TURISTICE
Catedrala Sfântul Vasile - Catedrala Sf. Vasile este o clădire de cărămidă roșie, ornamentată în mod strălucitor, care se învecinează cu Piața Roșie a Moscovei și încununată cu mai multe cupole viu colorate, care prezintă o asemănare izbitoare în formă cu flăcările care se ling în cer.Catedrala Sf. Vasile a fost construită inițial în 1555, sub ordinul țarului Ivan al IV-lea, cunoscut și sub numele de Ivan cel Teribil. Intenția lui Ivan de a construi Catedrala Sf. Vasile a fost să sărbătorească victoria sa în războaiele ruso-kazane, în special asediul lui Kazan, iar numele catedralei a derivat din cel al unui sfânt ortodox rus numit Vasily (Vasile) Fericitul.Au existat multe dispute cu privire la cine a conceput de fapt Catedrala Sf. Vasile, dar o legendă deosebit de cruntă spune că, după ce au făcut acest lucru, Ivan a aranjat ca ochii arhitectului să fie îndepărtați, astfel încât să nu poată crea nimic care să rivalizeze cu frumusețea sa. De fapt, Catedrala Sf. Vasile a fost o inovație în arhitectura rusă. Nimic ca acesta nu mai existase înainte. Astăzi, Catedrala Sf. Vasile este o destinație turistică populară și este un punct focal al renumitului Piața Roșie din Moscova.Interiorul Catedralei Sf. Vasile este probabil dezamăgitor în comparație cu exteriorul clădirii. Acest lucru se datorează în mare parte scării și designului, care nu are un punct focal. Cu toate acestea, conține câteva picturi medievale interesante și astăzi face parte din Muzeul de Istorie de Stat. De asemenea, vizitatorii pot vedea însuși locul de odihnă al Sfântului Vasile. În afara Catedralei St Basil este o platformă de la care țarul ar anunța execuții și ordine generale.
Biserica Mântuitorului cu sânge vărsat - Este una dintre cele mai impresionante biserici din St Petersburg. Cu cupole de ceapă multicolore, care amintesc de Catedrala Sf. Vasile din Moscova, Biserica Mântuitorului pe Sângele vărsat este o priveliște uluitoare atât în exterior cât și în interiorul pereților decorați.Deși această biserică este cunoscută și sub numele de Biserica pe Sângele vărsat, numele ei oficial este Biserica Învierii lui Iisus Hristos. De fapt, construcția Bisericii Mântuitorului pe Sânge vărsat a început inițial în 1883 de către împăratul Alexandru al III-lea pentru a-l comemora pe tatăl său, Alexandru al II-lea. Alexandru al II-lea a fost asasinat de fapt pe locul unde a fost construită biserica în 1881, împrumutând astfel catedralei ortodoxe ruse numele alternativ referindu-se la sângele vărsat.Completată în 1907 în timpul domniei lui Nicolae al II-lea, Biserica Mântuitorului pe Sângele vărsat este un amestec incredibil de culori și design. Spre deosebire de majoritatea clădirilor din St Petersburg, aceasta nu este construită într-un stil baroc sau neoclasic, ci mai degrabă una rusă mai medievală. În interior, Biserica Mântuitorului de pe Sângele vărsat este împodobită cu 7000 de metri pătrați de mozaicuri vii create de artiști ruși de renume mondial, precum Mikhail Vrubel și Viktor Vasnetsov.Biserica Mântuitorului pe Sânge vărsat a avut o istorie variată, de la consacrarea și venerația sa inițială, până la a fi jefuită și deteriorată în urma Revoluției Ruse și a fost folosită ca loc de depozitare a decedatului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și ca depozit de cartofi după aceea. Abia în anii 70 biserica a fost redeschisă și în 1997, după 27 de ani de renovare, a fost readusă la gloria sa anterioară.
Mausoleul lui Lenin - Mausoleul lui Lenin este locul de odihnă final al unuia dintre cei mai cunoscuți și nemiloși lideri ai Rusiei, Vladimir Lenin. Mausoleul lui Lenin se învecinează cu Piața Roșie a Moscovei. Vladimir Ilich Ulyanov, născut la 22 aprilie 1870, Lenin a fost membru al divizării bolșevice a Partidului Muncitorilor Social Democrați din Rusia. Un gânditor și filozof revoluționar Lenin a devenit liderul partidului bolșevic înainte de a urca la putere ca prim șef de stat al Rusiei sovietice, ca parte a unei lovituri de stat cunoscută sub numele de Revoluția din octombrie 1917.Lenin a murit în urma unui accident vascular cerebral la 22 ianuarie 1924, iar trupul său a fost în curând îmbălsămat. Mausoleul lui Lenin a fost construit în Piața Roșie pentru a adăposti cadavrul său mumificat, inițial ca structură de lemn și mai târziu ca o clădire mai permanentă. Astăzi, Mausoleumul lui Lenin este o atracție turistică populară, în ciuda zvonurilor potrivit cărora trupul său a fost înlocuit de atunci cu un fals.
Hermitage - este un complex muzeal vast din Sankt Petersburg care adăpostește aproximativ trei milioane de artefacte istorice și arheologice, picturi, sculpturi, numismatică și alte lucrări.Este unul dintre cele mai renumite muzee din lume, cu o serie uimitoare de exponate, de la arta și cultura civilizațiilor antice, precum romanii, grecii și cele din Orient, până la arta vest-europeană și monedele numismatice.Schitul este alcătuit din șase clădiri, fiecare constând din exponate referitoare la diferite epoci și specialități. Principalele clădiri sunt numite Schitul Nou, Schitul Mic și Schitul Vechi. Acestea adăpostesc, printre altele, lucrări de artă greacă și romană și artefacte, inclusiv vaze, sculpturi și nestemate din 2000 î.Hr., antichități din Siberia și exponate ale culturii ruse din secolul al X-lea.Colecția de comori este, de asemenea, fascinantă, prezentând diamante, bijuterii și materiale prețioase care se întorc până în secolul al VII-lea î.Hr. Pentru istoricul militar, Arsenalul oferă o serie de arme și armuri de pe tot globul și de-a lungul istoriei.Palatul de iarnă al lui Petru I, cunoscut și sub numele de Petru cel Mare, este o altă clădire din complexul Hermitage și afișează piese referitoare la viața și vremurile acestui monarh în palatul său din secolul al XVIII-lea. Printre această colecție se află propria colecție incredibilă de artă preistorică a lui Peter I, în mare parte piese de aur preluate din vetrele de înmormântare și care datează încă din secolul al VI-lea î.Hr.Alte clădiri din complexul Hermitage includ frumosul Palat Menshikov, fiind fosta casă a primului guvernator general din St Petersburg, prințul Alexander Menshikov, Muzeul Fabricii Imperiale de Porțelan, Teatrul Hermitage și Casa Rezervației și Restaurarea și Depozitarea Staraya Derevnya Centru.