Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pomorie - Litoral Bulgaria 2025

Pomorie se bucura de un cadru natural deosebit fiind amplasata pe o peninsula stancoasa care iese in mare pe circa 5 km.    Bazele de tratament din statiune asigura acestei statiuni turisti pe tot parcursul anului. Unicitatea statiunii este data de apa lacului sarat cu proprietati curative. 

Citeste mai mult

Pomorie - Litoral Bulgaria 2025


Clima:
 

Descriere:

  Pomorie se bucura de un cadru natural deosebit fiind amplasata pe o peninsula stancoasa care iese in mare pe circa 5 km.
    Bazele de tratament din statiune asigura acestei statiuni turisti pe tot parcursul anului. Unicitatea statiunii este data de apa lacului sarat cu proprietati curative. Din acest punct de vedere statiunea poate fi comparata cu Eforie Nord si lacul Techirghiol. Retineti ca lacul Techirghiol din Romania are o flora unica in Europa, oferind namol sapropelic. Lacul sarat Pomorie este baza extragerii de namoluri curative, ca si Techirghiol. Orasul este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte – dinspre lac. Datorita acesteia toamnele sunt foarte placute, avand temperatura medie de circa 20º C. Se fac tratamente ale afectiunilor musculare, ginecologice, posttraumatice, dermatologice, ale sistemului nervos periferic etc. 
    Statiunea Pomorie este preferata pentru yachting, innot, pescuit. Va lasam sa descoperiti singuri bogata istorie a acestui oras, prin excursii organizate si oferite de administratorii hotelurilor.

Gastronomie:

Alimentaţia bulgară este la fel de pestriţă ca şi locuitorii acestei ţări. Se amestecă în ea temperamentul, energia şi zilele însorite ale anului. Printre principalele preparate se numără brânza sărată , lactatele şi cimbrul. Nu este de mirare că este denumită cea mai sănătoasă bucătărie europeană. Ar fi un păcat să nu degustaţi specialităţile lor.
În special în lunile de vară, veţi aprecia avantajul supelor bulgăreşi reci, refrişante şi foarte gustoase. Cea mai cunoscută  ,„tarator“, se prepară din iaurt alb, castravete ras, alune şi mărar. Următoarele locuri sunt ocupate de supele reci de ţucheti şi de varză. Dintre supele calde vă recomandăm să încercaţi ciorba de burtă (dršťkovka) cu ardei iute. Dacă vi se pare oarecum fără gust, nu vă plângeţi bucătarului. În Bulgaria fiecare îşi condimenteză supa direct în farfurie , după propriul gust.
Cea mai frecventă ganitură prezentă în farfurii, este cartoful gătit în sute de feluri. În afaă de acesta, mai întâlniţi ardei copţi şi un sortiment variat de legume, cum ar fi roşii, fasole şi ceapă cu sare. Generaţia tânără a adus în bucătărie de asemenea, cartofii prăjiţi atât de cunoscuţi în întreaga lume.
Printre deserturile bulgăreşti îndrăgite, figurează fructele coapte (merele, prunele, zmeura şi murele) sau căpşunile cu zahăr. La finalul meselor puteţi servi caşcaval , care pate fi din lapte de oaie, de vacă sau amestec. Se serveşte mai ales cu vin. Veţi îndrăgi cu siguranţă plăcintele şi gogoşile bulgăreşti cu umplutură sărată sau dulce.

Obiective turistice:

Manastirea Sfantul Gheorghe a fost fondata in secolul al VII-lea de locuitorii bizantini ai Anhialo (numele vechi al orasului Pomorie). Situl a fost, cel mai probabil, un sanctuar trac intrucat statiunea detine marmura in basorelief ce ilustreaza un calaret trac. Ca majoritatea vechilor manastiri bulgare, Manastirea Sfântul Gheorghe a fost distrusa in timpul dominatiei otomane, din acele zile ramanand doar o icoana a Sfantului Gheorghe, ce dateaza din 1607. Actuala Manastire a fost construita in 1856, iar in 1945 constructia sa a fost extinsa cu doua altare laterale - unul pentru Sfantul Nicolae Facatorul de Minuni, iar celalalt pentru Mucenici Sofia, Vyara (Credinta), Nadejda (Speranta) si Lyubov (Dragoste). In prezent, Manastirea Sfantul Gheorghe este singura manastire cu sfant masculin existenta in sud-estul Bulgariei.
Biserica Schimbarea la Fata a Domnului ("Preobrazhenie Gospodne") este cea mai veche cladire din orasul Pomorie. Ea a fost construita in 1764 pe locul unui templu mai mic, care exista inca din secolul al IX, dar care a fost distrus in 1760. Aceasta este cea mai veche cladire din Pomorie, compusa din trei zone, cu tavane din lemn. Peretii interiori sunt decorati cu icoane si un iconostas din lemn, sculptat cu motive florale. Biserica Schimbarea la Fata a Domnului a fost sfintita in 1765.
Galeria si Muzeul Pomorie ("Obshtinski Musey i Galeria") sunt in cladirea reconstruita a fostei „scoli incendiate” (monument arhitectonic). In interiorul acesteia exista sectii de preistorie, antichitate, Ev Mediu, arheologie subacvatica si de expozitie de monede.
Mormantul tracic-acest site arheologic se afla la doar 4 kilometri vest de Pomorie, in zona "Kuhata Mozilla", si este este un complex de dromos, camera de inmormântare si alte incaperi. Mormântul tracic de aici ar fi fost construit jurulsecolului III d.Hr., iar intrarea in mormânt este partial distrusa. Aceasta duce spre un coridor boltit bine conservat (dromos), de 22 de metri lungime, pe ambele laturi ale acestuia existand camere. Incaperea de inmormântare este circulara, cu un diametru de 11.5 metri si a fost construita din piatra, caramida si mortar. In mijlocul acesteia se afla o coloana goala la interior, cu diametrul de 3.3 metri si inaltimea de 5.5 metri.Coloana se extinde treptat spre tavan si se alatura cupolei, partea superioara a acesteia fiind luminata natural. Se spune ca mormantul tracic nu este unul obisnuit, ci un mausoleu care a apartinut unei familii foarte bogate, incaperea obisnuind sa fie folosita de traci pentru ritualuri religioase. Datorita constructiei unice, bazata pe tehnici romane, necropola este unic si atrage anual sute de curiosi.
Lacul si Muzeul de Sare Pomorie-muzeul de sare Pomorie a fost deschis in anul 2002, in apropierea lacului Sarat Pomorie, de Sanatoriul Ministerului Sanatatii. El se afla pe lista celor 100 de situri turistice nationale si este singurul muzeu de sare din Europa de Est, specializat in ilustrarea productiei de sare prin evaporarea apei marii. Muzeul prezinta istoria productiei de sare din regiune din cele mai vechi timpuri. Si detine o colectie unica de fotografii vechi, harti topografice, modele si echipamente si instrumente unice dedicata sarii. Videoclipuri interesante pot fi vazute cu ajutorul de echipament audio-vizual modern, iar turistii mai curosi pot vorbi chiar si cu muncitorii din productia zonala de sare privind diferentele tehnologice dintre prezent si trecut.



Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 47 hoteluri

Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
  • telefon in camera
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
  • Club pentru copii
  • Piscină pentru copii
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
  • Minibar
Pomorie, Bulgaria
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
Pomorie, Bulgaria Vezi locatia pe harta
Litoral Bulgaria 2025
  • TV
  • Parking
  • Safe
  • Change machine
  • Mobile phone network signal available
  • Outdoor swimming pool
  • Fresh water swimming pool
  • Restaurant