Obzor- o mică stațiune, dar foarte atractiva pentru familii și recreere pentru tineri. Locul principal în revizuire, pentru a rămâne sunt vile de familie, pensiuni private, vile mici, co...
Citeste mai multObzor- o mică stațiune, dar foarte atractiva pentru familii și recreere pentru tineri. Locul principal în revizuire, pentru a rămâne sunt vile de familie, pensiuni private, vile mici, confortabile. Cazare este particulară iar apartamente au toate facilitățile necesare. Aproape tot personalul vorbeste fluent în limba rusă, iar locuitorii spatiului comercial nu va vor strica starea ta de spirit.
Obzor - foarte pitoresc și fermecător bucată de coasta Mării Negre.Pe de o parte, exista în jos creasta Stara Planina, care protejează orașul de vânturile reci de la munte, la rândul său la vale alerga fluxuri curat de munte și cascade. Pe de cealaltă parte a stațiunii, este înconjurata de păduri de pini, oferind aer curat și de-a lungul coastei de câțiva kilometri se întinde o plajă largă de nisip fin moale. Toate acestea fac revizuirea uneia dintre cele mai curate stațiuni ecologice din Marea Neagră, se adaugă celebrele izvoare minerale calde cu apă sulfuroasă curativa, care se atrag din toata Europa, toți cei care doresc să îmbunătățească sănătatea lor, în orice moment al anului. Timpul principal de odihnă este perioada din mai până în octombrie. Plimbati -vă pentru a va bucura de oraș. Plimbare - vei simți atmosfera de calm și confort. În cele mai vechi timpuri, recenzie de astăzi numit Heliopolis, adică „Orașul Soarelui“. Acum din ea au fost doar amintiri și ruinele castelului locale.
Stațiunea este foarte convenabila, locație geografică este foarte buna , in mai puțin de o oră puteți ajunge la cele mai importante orașe din Varna (65 km) și Burgas (65 km) în orașul-muzeu Nessebar (30km) și stațiunea Sunny Beach (25 km) Pomorie (40 km). Pentru tineri entuziaști de aer liber, va fi o prezentare generală oferă aproape toate facilitatile la fel ca și în celelalte stațiuni - baruri, discoteci, disco-baruri, slot machines, cazinou; pe plaja: scutere de apă, catamarane, parașute, bărci, terenuri de tenis, piscine și multe altele. Orasul își schimbă aspectul de an la an prin deschiderea de noi restaurante și locuri de divertisment. Privirea de ansamblu sigur că vă va surprinde cu ceva nou. Copiii, de asemenea, nu vor fi plictisiti: vor avea : plimbari pentru copii de go-kart, tobogane cu apă, discoteca - lucru zi și noapte. Părinții au fost capabili să se relaxeze pe deplin, există un astfel de serviciu - ca bona temporara, ea va lua copilul și pentru o oră sau o zi.
Magazinele sunt situate de-a lungul coastei, puteți cumpăra tot ce aveti nevoie: saltele de aer, costume de baie, îmbrăcăminte și suveniruri. Principalele suveniruri sunt produse de artizanatii locali create din piele și lenjerie, vinul bulgar, ulei de trandafir din „Valea Trandafirilor“. Precum și multe magazine și piețe minunate cu fructe proaspete, legume, condimente și miere. La dispoziția turiștilor sunt: oficiu postal, mai multe clinici, internet - centre, bănci, schimb valutar, tur și, desigur, în mod constant ply autobuze, microbuze și taxiuri.
Clima:
Gastronomie:
Alimentaţia bulgară este la fel de pestriţă ca şi locuitorii acestei ţări. Se amestecă în ea temperamentul, energia şi zilele însorite ale anului. Printre principalele preparate se numără brânza sărată , lactatele şi cimbrul. Nu este de mirare că este denumită cea mai sănătoasă bucătărie europeană. Ar fi un păcat să nu degustaţi specialităţile lor.
În special în lunile de vară, veţi aprecia avantajul supelor bulgăreşi reci, refrişante şi foarte gustoase. Cea mai cunoscută ,„tarator“, se prepară din iaurt alb, castravete ras, alune şi mărar. Următoarele locuri sunt ocupate de supele reci de ţucheti şi de varză. Dintre supele calde vă recomandăm să încercaţi ciorba de burtă (dršťkovka) cu ardei iute. Dacă vi se pare oarecum fără gust, nu vă plângeţi bucătarului. În Bulgaria fiecare îşi condimenteză supa direct în farfurie , după propriul gust.
Cea mai frecventă ganitură prezentă în farfurii, este cartoful gătit în sute de feluri. În afaă de acesta, mai întâlniţi ardei copţi şi un sortiment variat de legume, cum ar fi roşii, fasole şi ceapă cu sare. Generaţia tânără a adus în bucătărie de asemenea, cartofii prăjiţi atât de cunoscuţi în întreaga lume.
Printre deserturile bulgăreşti îndrăgite, figurează fructele coapte (merele, prunele, zmeura şi murele) sau căpşunile cu zahăr. La finalul meselor puteţi servi caşcaval , care pate fi din lapte de oaie, de vacă sau amestec. Se serveşte mai ales cu vin. Veţi îndrăgi cu siguranţă plăcintele şi gogoşile bulgăreşti cu umplutură sărată sau dulce.
Obiective turistice:
Capul Sf. Nikola este unul dintre locurile care cu siguranta merita vizitate. Acesta este punctul in care lantul muntos al Balcanilor ajunge la mare. Dupa Capul Sfantului Nikola, vei intalni promontoriul muntelui Stara Planina, considerat sfarsitul Munţilor Balcani. Cetatea Emona se afla la 14 kilometri de Obzor si a fost demult situata pe promontoriu Emine, zona fiind cunoscuta in antichitate drept Paleocastro. Daca vrei sa traiesti traditiile unice, viziteaza satul Emona, aflat in apropierea promotoriului Emona.
Satul impresioneaza prin autenticitatea si informabilitatea sa. Potrivit poemului Iliada, atribuit in mod traditional lui Homer, regele trac Rez, un soldat in razboiul Troian s-ar fi nascut in satul Emona. Zona satului beneficiaza de un teren muntos si o natura verde, intacta, iar plajele din apropierea Capului Emine sunt mici si stancoase, extrem de atractive pentru doritorii de adrenalina.
Capul Emine este unul dintre farurile Marii Negre din Bulgaria. Se afla in partea sudica a lantului muntos al Balcanilor si se divide oficial in Marea Neagra de Nord si de Sud. Farul Emona se afla la 2 kilometri de satul Emona si este mandria localnicilor. Are 9.4 metri inaltime, a fost construit in 1880 si este unul dintre cele sase faruri de pe coasta bulgareasca a Marii Negre.
Fortareata Emona (Aemon – numele antic al muntilor Balcani) se afla chiar langa Capul Emine si merita vizitata pentru ramasitele istoriei existente. Pe vremuri, in jurul fortaretei, in zona cunoscuta ca Paleocastro, se gaseau multe capele si manastiri unde traiau pustnici si calugari. Astazi, aria este pustie, insa destul de vizitata de istorici si turisti, ea fiind cunoscuta ca locul de nastere a regelui trac, Rez, participant al razboiului troian, potrivit „Iliadei” lui Homer.
Altarul „Sf. Nikola” se afla la un kilometru de Capul Emine. Chiar daca biserica este un monument de cultura, ea este devastata si abandonata. Ea a fost o parte a unei manastiri „St.Nikola”, construita in secolul al 10-lea, distrusa de turci si ulterior restaurata. Iar daca te duci doar 1 kilometru spre nord, vei gasi un paradis, numit Irakli.
Irakli se afla la doar 6 kilometri de satul Emona. Localitatea este conservata pentru protectia speciilor rare de plante si pasari, aflate pe cale de disparitie. Plaja din Irakli are 3 kilometri lungime, se intinde pana la Capul Emine si este una dintre plajele linistite, unde nu vei gasi hoteluri elegante si lucrari de constructii. Localitatea este impartita de raul Vaya. Din fericire, Irakli este unul dintre putinele locuri din Bulgaria, care inca mai incanta vizitatorul cu frumusetea divina si peisaje naturale uimitoare.
Statiunea Byala, ce obisnuia sa fie in antichitate o colonie greaca. Pe plaja statiunii vei vedea ancore vechi din piatra ce dateaza din secolul 6 i.Hr., iar in imediata apropiere se zaresc ramasitele unei cetati romane. Intre satul Byala si orasul Ozbor sunt multe zone de campinguri, cu bungalouri, si mult spatiu de campare precum Campingurile Luna, Prostor si Sluntse (Soare), unde te poti duce fara rezervare.