Bucatarie cu mancaruri specifice din Bucovina (cea mai mare parte a mancarurilor consumate aici sunt ecologice pe retete traditionale), terasa, foisor si leagan in gradina, locuri de parcare pentru autoturisme si minibus, tenis de masa si biliard, internet wireless. . .
Veniti la Casa Calin cu timpul de partea voastra si, fara graba, descoperiti traditii, mestesuguri, locuri si mai ales apetisantele bunatati facute in casa, specifice zonei, din ingrediente proaspete, naturale, din gospodaria proprie sau de la alte gospodarii invecinate.
Pe langa faptul ca se afla in mijlocul Bucovinei, fiind astfel la distante egale fata de atractiile zonei, Casa Calin este un loc de odihna ravnit de calatori. Din curtea pensiunii, poti sa-ti dai seama ca ai facut o alegere buna, in cazul in care ajungeti pe aici pentru prima data. Interiorul nu face decat sa confirme banuiala: frumos aranjata, cu o arhitectura rustica, amenajata cu bun-gust si bine ingrijita, casa este un loc al relaxarii, al linistii, al confortului.
Amenajarea curtii, gradinii si interioarelor au ca scop final, confortul si starea de bine.
Grinzile la vedere, decorurile interioare si obiectele specifice zonei, toate dau farmec acestui loc.
Camerele cu paturi confortabile cu mobilierul din lemn masiv, unele cu vedere spre gradina nu imbie decat la odihna.
Spatiosul living al pensiunii, dotat cu un semineu, este perfect pentru dupa-amiezi linistite, alaturi de prieteni si insotiti si de o afinata, fragata sau deliciosii papanasi; in living sunt canapele, masuta de cafea si aparatura audio-video.
Pavilionul si terasa exterioara cu cate 25 locuri, sunt alte doua locuri pentru luat masa si stat la povesti.
In curtea pensiunii, gratarul, soba traditionala si cuptorul va invita la o cina servita in aer liber, un loc numai bun pentru va reface fortele dupa o perioada incarcata de munca.
Modalitate de servire a mesei:
Pentru pastarea intimitatii, serviciul de servire a mesei se adreseaza doar oaspetilor cazati in pensiune. Nu exista un meniu a la carte dar va asiguram ca pe toata perioada sederii veti degusta toate bunatatile noastre pe care la stim gati.
Puteti alege preparate din pastrav (pastrav cu smantana sau prajit, cu mamaliguta si mujdei, pastrav afumat), hribi (ciulama, salata), ciorbe (de vacuta sau de afumatura, celebra ciorba radauteana, ciorba de sfecla rosie cu fasole sau ciorba de hribi), dar si o supa de gaina cu taitei de casa sau galuste. O portie de sarmale cu smantana si mamaliguta va fi pe gustul multora, la fel si tochitura cu mamaliguta de cartofi si lapte acru de casa ori friptura de vitel, pui de casa la tava, zacusca, ciupercile, prunele, pepenii murati.
Pentru desert, aveti de ales intre clatite cu branza de vaci, date la cuptor, papanasi cu dulceata de afine, fragi(sau din cirese amare, un deliciu! ), tort cu mere si scortisoara, alivanca, pirosti, tocinei, etc. Bauturile alcoolice si non-alcoolice preparate aici sunt gustoase, asa ca bucurati-va de o afinata bucovineana, zmeurata, visinata sau de siropurile de brad, zmeura, soc sau papadie.
Nu este permis accesul cu alimente si bauturi din afara pensiunii (sa zicem ca ar fi un minus pentru unii, desi mancarurile si bauturile oferite întrec pe cele gasite în supermarket).
Business
Companiile mici care doresc sa le ofere angajatilor o sesiune de team building relaxant si fortifiant, gasesc aici tot ce au nevoie. Pe langa cazare si masa si diverse activitati în aer liber ce pot fi facute în zona, pensiunea ofera un spatiu special amenajat pentru discuti, seminarii, cursuri, cu o sala de conferinte de maximum 45 de locuri.
Ce poti face in timpul liber:
Pentru a savura din plin atmosfera din Bucovina, vi se pot oferi seri cu taraf bucovinean si dansuri populare, plimbari la stana unde veti gusta tot felul de branzeturi, excursii în locuri stiute mai mult sau mai putin, dar oricum fermecatoare, pe blandele obcini.
In timpul iernilor, puteti fi plimbati pe ulitele satului cu sania trasa de cai; vara, drumetie scurta pe muntele Barbusca, o plimbare cu caruţa cu popas la Muzeul Oului din Vama, casa traditionala 'la Gorita' sau Biserica din lemn, iar pentru cei mai indrazneti recomandam excursia pe muntele Rarau, la Pietrele Doamnei pe jos masina.
Pe raurile din apropiere, pescarii isi vor gasi timp de pierdut incercand sa prinda un pastrav
La pensiune, aveti biliard, puteti juca si tenis de masa, iar daca vreti sa va bucurati de lectura, sigur veti gasi un loc in gradina pensiunii sau pe dealurile din jur unde sa va petreceti ziua
Daca te-ai plictisit pe langa casa Calin poti trage o fuga pana la Gura Humorului in parcul Arinis(piscina, partie de schi, parc de aventura 'escalada', calarie) sau pana la Campulung Moldovenesc la Centrul Spa Aquarius.
Repere istorice de vizitat:
Manastirile:moldovita, Voronet, Putna, Humor, Sucevita, Probota, Dragomirna, Rasca, Draceni(slatina)
Cetatea de Scaun a Sucevei
Codrul Secular Slatioara
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina � Gura Humorului
Salina Cacica
Ceramica neagra de la Marginea
Lucina - Herghelia si Rezervatia naturala
Colectia de linguri 'profesor Ioan Tugui'- Campulung Moldovenesc
Casa memoriala 'ciprian Porumbescu'-stupca
Muzeul Etnografic Radauti
Va asteptam cu drag pentru un sejur minunat!
Nou! Sala de sedinta de 70 metri patrati ce poate gazdui pana la 45 persoane in corpul alaturat pensiunii!
Nou! - Partie de schi la Gura Humorului! Are 1760 metri lungime, 240 metri diferenta de nivel, instalatie de zapada artificiala, telescaun cu patru locuri si capacitate de 1200 persoane pe ora, instalatie de nocturna, masina de batut zapada, sanius.
- Piscina acoperita incalzita (100 locuri) - Gura Humorului, parc Arinis(16 km de la pensiune).
Transport gratuit de la gara Vama la pensiune.
Transport contracost, cu autoturism Mercedes (7+1 sau 4+1) la obiectivele turistice din zona, gara sau aeroportul Suceava.