Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ATHOS

   Nidri 31100, Grecia, Lefkada Vezi locatia pe harta

Descriere

Hotelul este situat undeva langa port oferind astfel o priveliste incredibila celor care sunt pasionati de barci si yachturi. In acelasi timp, puteti ajunge intr-o scurta plimbare pe jos la supermarket, taverne, magazine si baruri. Hotelul are propriul ponton unde oaspetii isi pot acosta gratuit yachturile, de marti pana vineri si barcile, oricand.
Cel mai mare oraş şi capitala insulei este Lefkada, situată în nord-est şi construită pe malul unui port natural considerat cea mai mare marină din Marea Mediterană - un loc fascinant unde puteţi admira fabuloasele iahturi şi catamarane.Oraşul este o destinaţie turistică în sine, un oraş primitor tipic grecesc, cu numeroase taverne şi magazine de suveniruri. Un obiectiv de interes este Piaţa Sf. Spiridon al cărei nume vine de la biserica din secolul al XVII-lea ce domină portul. De aici se poate ajunge uşor în toate punctele insulei cu
ajutorul mijloacelor de transport în comun. Staţia centrală de autobuz se află pe strada Golemni, vis-a-vis de marină, de unde aveţi acces către toate staţiunile insulei. Biletele se achiziţionează direct din autobuz. Pe tot parcursul anului, oraşul Lefkada găzduieşte o varietate de festivaluri şi evenimente. Vara, Festivalul de Literatură şi Artă şi cel de Folclor şi Dans atrag artişti şi spectatori din toată lumea.

Este de menţionat şi Orchestra Filarmonică a Lefkadei, printre cele mai bune din Grecia. Cu siguranţă nu vă veţi plictisi în acest oraş plin de viaţă! Puteţi alege să petreceţi aici un sejur întreg, câteva zile înainte de a vă îmbarca pe un iaht, sau să îi dedicaţi o zi din vacanţa dumneavoastră petrecută în oricare dintre staţiunile de pe insulă. Orice aţi decide important este să nu îl rataţi! Alte zone pitoreşti pe care le puteţi alege pentru vacanţa dumneavoastră sunt Nikiana, Poros sau Agios Nikitas.

Nidri este cea mai populară staţiune din Lefkada. Ea îşi încântă vizitatorii cu plaje frumoase, ape de cristal si privelişti superbe. Aici se găseşte şi un pitoresc port unde ancorează iahturi de lux, dar şi bărci cu vele sau de pescuit. Între Lygia şi Perigiali, la 9 km nord de oraşul Lefkada se află pitorescul sat pescăresc

Nikiana. Construit la poalele muntelui Skaros, este o combinaţie de vegetaţie luxuriantă şi ape limpezi perfecte pentru windsurfing şi pescuit. La 25 km sud de oraşul Lefkada, construit în formă de amfiteatru pe pantele verzi ale unui deal, se găseşte Poros. Aici se află frumoasa biserică Analipsi cu icoane datând din secolul XVII şi ruinele unui castel construit în secolul 4 i. Hr.

Agios Nikitas este un sat pescăresc absolut încântător localizat la 12 km vest de capitala insulei, cu o mică plajă cu nisip fin, ideală pentru familii.
Vassiliki, Sivota, Eglouvi şi Karia sunt de asemenea locaţii pe care vă propunem să le vizitaţi în timpul sejurului dumneavoastră în Lefkada.
Locatie
Lefkada este una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti insule greceşti. Peisajul tipic mediteranean încântă vizitatorii cu nesfârşitele plaje cu nisip alb, dealurile acoperite cu măslini, chiparoşi, pini şi coloritul florilor ce transformă acest loc într-un adevărat paradis. Specifice insulei sunt şi satele tradiţionale unde sunt conservate intacte obiceiurile şi bucătăria autentică grecească.

Întreaga insulă este presărată cu staţiuni estivale şi sate pitoreşti într-un melanj cosmopolit. Aşezările sunt plasate într-un decor natural magnific, înconjurate de dealuri şi munţi în care se găsesc peşteri, cascade şi izvoare. Insulaeste împrejmuită de numeroase plaje, recunoscute ca cele mai frumoase nu doar din Grecia, ci din întregul bazin mediteranean. Cel mai bun exemplu este celebra plajă Porto Katsiki, situată pe coasta de vest a insulei. Nicăieri în Grecia nu pot fi găsite şapte plaje grandioase într-un singur loc, ca pe coasta vestică a Lefkadei. Cu toate acestea ea nu a fost încă acaparată de turismul de masă, rămânând autentică şi nealterată. Numele Lefkada se traduce prin „pietre albe” (leukos în greacă), o trăsătură specifică pentru sudul insulei. Aici se află Capul Lefkada de unde, potrivit mitologiei, poeta Sappho s-a aruncat în mare atunci când nu a mai putut îndura agonia iubirii neîmpărtăşite pentru chipeşul Phaon. Despre Sappho (610 – 580 i. Hr.) se spune că a fost cea mai importantă poetă lirică a lumii vechi ale cărei texte au ajuns până la noi, din păcate doar parţial, multe fiind distruse de biserică. Sappho s-a născut în insula Lesbos (insulele Egeei de Nord) şi s-a bucurat de recunoaştere în lumea antică, poemele sale fiind răspândite în tot bazinul mediteranean. O altă legendă a locurilor este cea a lui Ulise, transpusă de Homer în Odiseea. Se spune că tatăl acestuia a cucerit oraşul Niriko şi i-a dăruit insula lui Icarius, tatăl Penelopei, după nunta acesteia cu Ulise. În pofida modificărilor geografice suportate de insulă de-a lungul timpului şi a inconsecvenţei datelor istorice, numeroşi arheologi identifică insula ca fiind Ithaka lui Ulise.

Localizată în Marea Ionică, Lefkada este despărţită de continent printr-un canal îngust. Este singura insulă conectată cu Grecia continentală printr-un pod mobil fiind astfel uşor accesibilă cu maşina. Insula este predominant muntoasă, însă de la est către vest, peisajele se schimbă, de la vegetaţie luxuriantă la plaje nesfârşite, cu nisipuri fine. Nouă insule satelit înconjoară Lefkada, printre care se numără Meganisi, Kalamos, Kastos, Madouri şi Skorpios. Dintre toate acestea, Skorpios este cea mai cunoscută, aparţinându-i controversatului om de afaceri Aristotel Onassis. Dintr-un imigrant sărac, Onassis a devenit unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni de afaceri ai anilor ’60-’70, cunoscut pentru idilele sale cu femei celebre precum Maria Callas şi Jacqueline Kennedy, dar şi pentru personalitatea sa extravagantă. Lefkada este bogată în istorie şi cultură, fiind una dintre cele mai frumoase şi populare insule ale Greciei. Fiecare dintre localităţile insulei are un specific propriu şi un sejur pe insulă ar trebui să includă o vizită în fiecare dintre acestea.



1. Porto Katsiki
Superba plajă cu nisip alb şi ape de turcoaz se află la 40 km sud-vest de oraşul Lefkada şi este fără îndoială una dintre cele mai spectaculoase de pe insulă, fiind inclusă în top 10 plaje din lume. Este o plajă lungă de nisip, înconjurată de stânci verticale impresionante, accesul făcându-se coborând 80 de trepte în josul stâncii. O parcare şi un snack bar se găsesc înainte de intrarea pe plajă. Porto Katsiki atrage mii de turişti în fiecare vară şi se poate ajunge la ea şi cu barca din Vassiliki şi Nidri. (Pont: Vila Goudis)

2. Kathisma
Este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada şi se află la 14 km est de capitala insulei, în vecinătatea localităţii Agios Nikitas. Plaja este lungă, cu nisip alb fin şi are o culoare unică a apei, de un turcoaz absolut incredibil. Aceasta este înconjurată în întregime de stânci impresionante, oferind un peisaj dramatic. Pe plajă există şezlonguri, umbrele şi facilităţi pentru sporturi nautice precum şi restaurante şibaruri. (Pont: Vila Goudis)

3. Egremni
Coasta din zona Egremni ar trebui numită „refugiul exotic perfect”! Plaja este situată la 30 km sud de oraşul Lefkada. Încă dinainte de a coborî pe aceasta, peisajul impresionant vă va lăsa fără respiraţie. Egremni nu este una dintre cele mai uşor accesibile plaje, având în vedere faptul că trebuie să coborâţi 250 de trepte pentru a ajunge la ea, dar odată ajunşi la destinaţie vă veţi putea bucura de vastitatea plajei, nisipul alb şi apa ca de cristal.

4. Agios Ioannis
O plajă cu nisip auriu, pur şi simplu spectaculoasă prin apele de azur ce contrastează cu verdele munţilor luxurianţi, se află la 10 minute de mers cu maşina de oraşul Lefkada. Plaja se întinde pe o distanţă de câţiva km şi este un loc grozav pentru sporturi nautice precum windsurfing-ul şi kitesurfing-ul.

5. Vassiliki
Este un sat pescăresc înconjurat de un decor natural luxuriant, situat la 37 km sud-vest de oraşul Lefkada. Plaja Vassiliki este populară în Europa pentru condiţiile perfecte de windsurfing şi sporturi nautice. De pe plajă se pot închiria echipamentele necesare activităţilor nautice. În vecinătatea acesteia se află o gamă variată de spaţii de campare, taverne, magazine, cafenele şi baruri moderne.

6. Agios Nikitas
Este o plajă intimă şi frumoasă, cu apă clară ca de cristal, localizată în vecinătatea satului Agios Nikitas. Se află la 12 km nord-vest de oraşul Lefkada. Datorită distanţei mici dintre Agios Nikitas şi unele dintre cele mai cunoscute plaje din Lefkada (Porto Katsiki, Kathisma şi Pefkoulia) este frecventată de mii de turişti în fiecare vară. (Pont: Hotel Santa Marina, Hotel Odyssey)

7. Nidri
Este una dintre cele mai cosmopolite staţiuni de pe insulă. Plaja din Nidri este frumoasă iar vis-a-vis sunt micile insule Heloni, Scorpio şi Madouri. Este de asemenea locul din care se dă startul pentru evenimentul anual Ionian Regatta ce are loc în septembrie şi este unul dintre cele mai mari evenimente de yachting de pe Mediterana. Pe plajă se găsesc restaurante, magazine, taverne şi baruri.(Pont: Hotel Athos, Hotel Lefko, Apartamentele Sunny Garden).

8.Nikiana
Este o plajă lungă, cu nisip alb, ce se află la o distanţă de doar 9 km de oraşul Lefkada. În ultimii ani Nikiana a ajuns să fie o staţiune populară printre iubitorii de sporturi nautice. La mică distanţă de plajă se află Mănăstirea Agioi Pateres (Sfinţii Părinţi) ce oferă o vedere panoramică spre zonele montane Alexandros şi Kolyvata. (Pont: Hotel Ionian Blue, Hotel Porto Galini)

9. Desimi Beach Vlichos
Se află la 22 km sud de oraşul Lefkada, înconjurată de o zonă de camping pe care trebuie să o străbaţi ca să ajungi la plaja cu pietre. Apa este clară şi se poate înota în voie.

10. Gialos
Este o plajă lungă, situată la 35 km de oraşul Lefkada, în vestul insulei. Nu este foarte populară şi de aceea este perfectă pentru cei care vor să se bucure de linişte. Plaja este accesibilă printr-un drum îngust din localitatea Athani. Are o zonă de parcare şi o cafenea de unde se poate admira frumoasa Mare Ionică.

11. Kalamitsi
Cunoscută şi sub numele de Kavalikefta, plaja este situată în partea estică a insulei. Aceasta concurează ca şi popularitate cu cele mai importante plaje ale Lefkadei. Cu nisipul fin şi formaţiunile pietroase din jur aceasta capătă un aspect sălbatic. Locaţia este perfectă pentru amatorii de scufundări.

12. Mylos
Chiar dacă este situată între 2 plaje populare ale insulei, Agios Nikitas şi Kathisma, aceasta nu este foarte frecventată, cel mai probabil din cauza faptului că este accesibilă printr-un drum adiacent celui principal, printr-un pasaj îngust asfaltat. Plaja este mare, cu nisip fin şi ape de cristal. Nu are taverne, magazine şi nici alte tipuri de facilităţi, deci este perfectă pentru cei care vor să se
relaxeze.

13. Pefkoulia
Este o plajă impresionantă localizată la nord de satul pescăresc Agios Nikitas şi la 10 km de oraşul Lefkada. Este uşor accesibilă şi foarte populară în perioada caldă datorită apei sale de un turcoaz absolut fascinant. Chiar dacă poate deveni aglomerată în sezonul de vârf, fiind o plajă mare, nu vă
veţi simţi niciodată înghesuiţi. În zonă există câteva taverne şi parcare. (Pont: Vila Goudis)

14. Poros Mikros Gialos
Este o plajă incredibilă, cunoscută pentru frumuseţea sa, localizată la 25 km sud de capitala insulei, în vecinătatea localităţii Poros. Este o fâşie lungă de nisip cu ape calde de azur. Plaja are numeroase facilităţi, de la şezlonguri şi umbrele, la snack baruri şi taverne. (Pont: Hotel San Nicolas3. Egremni
4. Agios Ioannis
Activităţi:
Sporturi nautice
Lefkada este un adevărat paradis pentru cei care iubesc sporturile de apă: de la ski nautic, fly-fish, banana, crazy sofa, la zbor cu parapanta pe frumoasa insulă Skorpios. Chiar şi cei care nu au încercat vreodată vreun sport nautic pot fi iniţiaţi cu ajutorul instructorilor.

Ciclism
Alături de ghizi specializaţi în ciclism montan, turiştii pot explora dealurile cu plantaţii de măslini, oraşele, cascadele şi bisericile, toate într-o singură excursie, personalizată în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia.

Scufundări
Lefkas Diving Center, din Nikiana, considerat cel mai bun de pe insulă. şi Nautilus, din Vassiliki, vă deschid poarta către o nouă lume a faunei şi florei subacvatice din Marea Mediterană, oferind cursuri pentru orice nivel.

Restaurante
Keramidaki - este situat în Nikiana cu vedere spre insulele Sparti şi Skorpios şi oferă preparate din peşte şi alte specialităţti mediteraneene.
Kolonelo`s House - localizat în Nikiana, este cunoscut pentru incredibilele preparate din fructe de mare.
Molos - restaurantul este situat în portul din Mikros Gialos, în apropierea localităţii Poros. În timpul verii acesta este deschis toată ziua şi serveşte preparate tradiţionale
greceşti.
Olive Tree - restaurantul este situat într-o grădină de măslini în Nidri şi oferă clienţilor bucătărie tradiţională.
The Katoghi - restaurantul este deschis de marţi până duminică şi oferă specialităţi greceşti şi internaţionale. Locaţia a câştigat premiul “Best ExPat Restaurant in Greece” acordat de ziarul The Daily Telegraph.
Panorama - o tavernă tradiţională din Nidri, cu atmosferă caldă şi preparate delicioase servite chiar de proprietara Spiridoula.
L’Approdo - o locaţie elegantă situată pe promenada din Nidri cu specific italian. Este ideală pentru o seară romantică sau o masă liniştită în familie.

Facilitati
Aer conditionat, Bar, Serviciu inchiriat biciclete, Baie in camera, Cafenea, Piscina pentru copii, Parcare gratuita, Incalzire, Jacuzzi, Minibar, Piscina in aer liber, Zona receptie, Restaurant, Seif, Dus in camera, TV in camera, Televiziune prin cablu/satelit, Internet wireless gratuit, Spalatorie

Descriere Camere
Numarul total de camere de care dispune hotelul este de 43, din care: 3 sunt camere single si 40 sunt camere duble/twin.

Va rugam sa alegeti o data de check in si check out pentru a vedea preturile.

Locatie

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.









Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.