11 motive pentru care ar trebui să călătorești singur măcar o data în viață!
- Adrian Oancea
- /
- 8 februarie 2019
11 motive pentru care ar trebui să călătorești singur măcar o data în viață!
Călătoritul
impreună cu familia sau prietenii poate fi avantajos, plin de
experiențe și voie bună. Insă, călătoritul de unul singur poate părea
mai puțin plin de experiențe, fără să impărtăsesti momente cu persoanele
aproapiate. Cum s-ar putea compara?
Și totuși, mulți călători veterani au amintiri extraordinare din călătoriile solo, au găsit , au văzut și au observat lucruri pe care nu le-ar fi putut face altfel.
.
De ce să călătoresti singur?
Consideră asta un mod de a te descoperi. Aici sunt 11 motive pentru care ar trebui să călătoresti singur măcar o dată în viață:
Și totuși, mulți călători veterani au amintiri extraordinare din călătoriile solo, au găsit , au văzut și au observat lucruri pe care nu le-ar fi putut face altfel.
.
De ce să călătoresti singur?
Consideră asta un mod de a te descoperi. Aici sunt 11 motive pentru care ar trebui să călătoresti singur măcar o dată în viață:
1. Te vei concentra mai mult pe destinație.
Când călătoresti singur, nu mai ești „incurajat” de cei din jur pentru a interacționa cu ceilalți. Vei fi mult mai atent la împrejurimi. Poate, acesta este motivul pentru care oamenii care călătoresc singuri, au mai multe „amintiri vii” din călătoriile lor.
2. Vei întâlni mai mulți localnici
Nu puteți să vă bazați pe partenerul de călătorit pentru a cumpără micul dejun, să vorbească în locul tău, sau să te distragă pe timpul unei călătorii plictisitoare. Tu va trebui să interacționezi cu localnicii, fie că îți place să dialoghezi sau nu.
O persoană care călătoreste singură, pare să fie mult mai abordabilă. Dacă călătoresti impreună cu o persoană, tindeți mai mult să vorbiți între voi, iar cei din jur nu pot interveni. Insă, atunci când călătoresti singur, cei din jur au mai multe șanse să lege o conversație cu tine (sau vice versa).
3. Fiecare decizie nu trebuie să fie o reușită.
Când călătorim cu mai multe persoane, suntem adesea subiectivi în alegerea unor activităti de care să se bucure și ceilalți. Iar dacă una dintre aceste activităti nu este o reusită, poate deveni un subiect de conflict.
Dacă faci vreo alegere gresită într-o călătorie de unul singur, nu este nimeni altcineva pentru care trebuie să te îngrijorezi inafară de tine, astfel nu te vei mai simți vinovat pentru ceilalți.
4. Poți să îți schimbi planurile oricând.
În timpul unei călătorii în grup, schimbarea de planuri poate fi insoțită de probleme financiare sau alte situații. Când călătoresti singur, poți să iei o decizie și imediat să o pui în practică. Acest lucru se poate aplică de la deciziile mici, la cele mari; de la unde ai vrea să mănanci pană la a închiria o masină și de a pleca din oraș.
5. Ai control financiar complet.
Vrei să cheltui o mulțime de bani pe o cameră cu vedere la plajă? Atunci fă-o. Nu prea vrei să cheltui bani pe mâncare? E în regulă. Vrei să mergi doar la muzee cu intrare liberă, evenimente și atracții? Păstrează-ți banii. Când călătoresti singur, tu ai ultimul (și singurul) cuvânt pentru orice bănut cheltuit.
6. Nu ai ezitări.
Când suntem cu prietenii și familia, o mare parte din experientă noastră este una comună, care poate oferi recompense bogate, dar poate și să creeze un zid între noi și lumea din jurul nostru. Călătoria de unul singur face să rămană în balonul din propria zonă de confort-ceea ce poate duce la experiențe de călătorie mai intense.
7. Poți să îți găsești propriul ritm.
Poate că cel mai izbitor lucru despre călătoritul singur este că programul tău este decis doar de tine. Viața noastră de zi cu zi poate fi o problemă de adaptare a orarelor altor persoane, iar acest lucru poate fi ușor transferat în timpul liber, pe măsură ce incercăm să ne indreptăm zilele de vacantă pentru a ne adapta preferințelor grupului. Călătorind singur, puteți ieși dintr-un film care nu vă place, rămaneti ore întregi într-un muzeu pe care nimeni altcineva nu-l interesează, călătoriti cu un metrou pană la ultima oprire doar pentru atracții, citiți o carte în cameră dvs de hotel sau orice altceva care ar părea o pierdere de timp pentru aproape oricine altcineva. Urmând ritmul tău fără compromisuri, ar putea să nu fie posibil în viață de zi cu zi, dar este o distracție grozavă, indulgentă, într-o vacantă solo.
8. Călătoritul de unul singur crește încrederea în tine.
Poți fi nesigur și neliniștit știind că nu ai pe nimeni cunoscut alături de tine. Însă, așa poți să îți oferi șansa de a ieși singur dintr-o încurcătură, de a găsi calea de ieșire atunci când te rătăcești, ceea ce te face să ai mai multă încredere în propriile forțe.
9. Îți deschide calea către mai multe posibilități de călătorie.
În general, oamenii gândesc că dacă nu au cu cine să călătorească în destinația dorită, nu pot ajunge nici ei. Ceea ce îi face să depindă de ceilalți într-un mod fără sens. Oamenii au gusturi diferite în materie de călătorit sau orice în general, ceea ce nu trebuie să ne facă să renunțăm la visele noastre pentru a face pe placul celorlalți.
10. Unele senzații par unice atunci când călătorești singur.
Călătorii singuri raportează adesea cazuri de întamplări banale care oferă emoții puternice și memorabile. Imaginați-vă că vă treziți într-un hotel gol, unde aproape nimeni nu știe că sunteți acolo, orele care vă asteaptă nu sunt complet planificate, iar senzația de posibilităti aproape că explodează . Este o experientă unică și plină de viață.
11. Poți afla mai multe despre cine ești.
Când vă aventurați în lume pe cont propriu, în cele din urmă trebuie să vă confruntați cu cine sunteți, ceea ce vă interesează și ceea ce vreți să faceți cu timpul acordat. Cu siguranță, literatura speciei noastre o poartă, cu o călătorie în mijlocul multor mituri, romane și memoriile cele mai importante și mai semnificative. Călătorind cu ceilalți, veți găsi o prietenie excelentă, diversiune și distracție, dacă o sa călătoriți singuri va veti putea descoperi pe voi înșivă.
SOURCE AND TAGS