Vacanțe cu autocarul Suceava Romania 2025 - Early Booking
Suceava este resedinta si totodata cel mai mare oras al judetului Suceava. Acest municipiu este unul dintre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii.In trecut a fost resedinta principala a statului Moldova Teritoriul orasului si imprejurimile au fost locuite incepand chiar din paleolitic. Suceava este amintita drept capitala a...
Citeste mai multVacanțe cu autocarul Suceava Romania 2025 - Early Booking
Clima:
In trecut a fost resedinta principala a statului Moldova Teritoriul orasului si imprejurimile au fost locuite incepand chiar din paleolitic. Suceava este amintita drept capitala a Moldovei.
De la Petru I. al Moldovei, Cetatea Sucevei a devenit principala cetate de scaun a Tarii Moldovei, si a ramas asa cateva sute de ani.
Stema orasului Suceava este un scut, pe fundal azur, o cetate crenelata rosie, cu sapte turnuri, cu ferestre luminate negru si asezata pe o campie verde, in fata ei este Sfantul Gheorghe ecvestru, de argint, strapunge cu lancea un balaur de aur.
Scutul este timbrat de o coroana murala de argint, formata din cinci turnuri, din care iese stema Moldovei: capul de bour si cu stea intre coarne.
Sfantul Gheorghe era considerat in epocile feudala si moderna purtatorul de biruinta al crestinatatii.
Principalele obiective turistice din Suceava sunt Cetatea de Scaun, inatarita de Stefan cel Mare cu ziduri de 4 metri grosime, Cetatea Scheia, in ruina acum, Curtea Domneasca, din care se mai vad inca urmele unor incaperi, Mirautii, unde avea loc incoronarea domnitorilor Moldovei, precum si Biserica Beizadelelor, ctitorie a lui Vasile Lupu.
Sala Tronului, care reconstituie viata de la curtea lui Stefan cel Mare, situata in incinta Muzeului de Istorie reprezinta un alt punct de interes.
Gastronomie: Fie ca esti un fin cunoscator al gastronomiei, fie ca esti un novice, simturile tale gustative vor fi impresionate de ceea ce se numeste mâncarea bucovineana. Bucovina si-a pastrat intacta, pe lânga traditii si obiceiuri, si identitatea culinara care alaturi de manastiri si peisaje constituie un punct de atractie pe lista calatorului care ajunge în Bucovina. La nici o pomana a porcului nu lipseste renumitul bulz taranesc. Este un fel de mancare preparat din boturi de mamaliga in care pune branza de burduf si sunt coapte apoi pe plita. Se poate servi cu afumaturi sau oua ochiuri deasupra.
Ciulamaua de gălbiori nu mai are nevoie de nicio introducere sofisticată, de cuvinte care să o “vândă”. Pentru că este exact ceea ce îi spune numele: o tocăniţă pe bază de smântână, cu cele mai fragile şi îmbietoare roade ale pădurii.
Carnea galbiorilor este alba in interior, galbena-aurie spre exterior, are un miros si un gust placut. Este una dintre ciupercile mult apreciate si rareori e atacata de daunatori. Galbiorii cresc in grupuri, prin paduri umbroase si umede de rasinoase si de foioase (mesteacan, fag).
Bucovina are o lunga traditie in vanatoare, drept dovada stand faptul ca intregi capitole din 'Descrierea Moldovei' sau 'Letopisetul Tarii Moldovei' sunt dedicate vanatorilor domnesti. Potrivit acestor scrieri, este şi firesc , ca după o vânătoare domnească să se întindă şi un ospăţ de rangul sus-puselor persoane.
Gastronomia vânătoreasca bucovineana este o bogaţie culinara ,o mare varietate de produse la care şi-au pus amprenta şi tradiţia locuitorii acestei zone. Preparatele vanatoresti din Bucovina incanta atat ochiul, cat si papilele gustative, putand satisface chiar si cele mai exigente gusturi.
Obiective turistice:
Cetatile Sucevei
În orașul Suceava au existat două dintre cele mai importante cetăți medievale din Moldova. Este vorba despre Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Șcheia. Acestea datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea și au fost ridicate de către domnitorul român Petru al II-lea Mușat, pentru a servi drept centre de apărare împotriva invaziei otomane.
Cetatea de Scaun a Sucevei, cunoscută și ca Cetatea Sucevei, a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004 și în urmă cu câțiva ani a intrat într-un proces de renovare. În prezent, aceasta poate fi vizitată de turiști.
În schimb, din Cetatea Șcheia, cunoscută și ca Cetatea din Apus, nu se mai pot observa decât niște ruine acoperite de pământ și iarbă.
Gura Humorului
Dacă încă nu ați rămas impresionați de frumusețea Bucovinei și a județului Suceava, vă recomand să încercați și traseele turistice din stațiunea Gura Humorului. În acest oraș se află și Mănăstirea Voroneț, unul dintre cele mai importante monumente istorice religioase din Bucovina, care a fost construită în secolul al XV-lea, la porunca domnitorului Ștefan ce Mare.
În afara traseelor turistice, stațiunea turistică bucovineană include și zona de agrement „Lunca Moldovei”, unde este amenajat un parc de aventură și un parc dendrologic. De asemenea, aici este amenajată și o pârtie de schi, situată în apropierea Mănăstirii Voroneț, care este dotată cu telescaun, nocturne și instalații de produs zăpadă. Zona de agrement „Ariniș” este o altă locație de agrement apreciată de turiști, aici fiind amenajate mai multe terenuri de sport, o piscină de dimensiuni olimpice, un bazin de înot pentru copii și un patinoar artificial.
Salina Cacica
Salina Cacica, situată în localitatea suceveană cu același nume, este cunoscută datorită faptului că aici a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa, ce datează din perioada neoliticului, dar și pentru izvoarele sale cu apă sărată.
Exploatările de sare au început în secolul al XVIII, iar de-a lungul timpului salina a devenit accesibilă și pentru turiști. Aici au fost amenajate o capelă romano-catolică și una ortodoxă, dar și impresionantă sală de dans, situată la 37 de metri adâncime, în care au fost săpate în sare trei balcoane. În plus, salina adăpostește și un lac artificial, iar pe pereții ei se pot observa diferite sculpturi precum cea care îi reprezintă pe Adam și Eva.
Chilia lui Daniil Sihastrul
Chilia lui Daniil Sihastrul este o altă atracție turistică a județului Suceava. Aceasta se află în apropierea satului Putna și reprezintă o grotă săpată într-o stâncă, în care a trăit cuviosul Daniil Sihastrul. El este un sfânt român care a trăit în a doua jumătate a secolului al XV-lea. Cunoscut inițial sub numele de David, acesta era un renumit ieromonah, foarte căutat de către creștini pentru harul său monahal.
Legendele locului spun că grota în care s-a retras călugărul, după ce a îmbrăcat schima cea mare (n.r. ultima treaptă a călugăriei) și a luat numele de Daniil, a fost sculptată chiar de către el, cu o daltă. Aceasta este formată din patru încăperi: pronaos, naos, altar și chilia (aflată sub paraclis).
Căutarea nu a întors nici un rezultat!
Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.
Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.