Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanțe individuale Constanta Romania 2024

Municipiul Constanta este asezat in judetul Constanta in extremitatea de sud-est a Romaniei, la tarmul Marii Negre. La limita de nord a orasului se situeaza statiunea Mamaia, plaja intinzandu-se pe o lungime de 6 km orientata spre est, ceea ce ii confera insorire tot timpul zilei.

Citeste mai mult

Vacanțe individuale Constanta Romania 2024


Clima: 

Descriere:

Municipiul Constanta este asezat in judetul Constanta in extremitatea de sud-est a Romaniei, la tarmul Marii Negre. La limita de nord a orasului se situeaza statiunea Mamaia, plaja intinzandu-se pe o lungime de 6 km orientata spre est, ceea ce ii confera insorire tot timpul zilei.
Portul Constanta este principalul port al Romaniei la mare, fiind intins pe o suprafata de 3182 ha (uscat si acvatoriu).
Constanta este al doilea oras ca importanta in Romania, oras-port si oras turistic care trebuie vizitat vara si iarna, primavara si toamna. Constanta se dezvaluie si se deschide in fata turistului explorator precum o poveste citita vara sub cerul plin de stele al plajelor virgine. 

Gastronomie: 

Gastronomia de pe litoral prin sortimentul mâncărurilor şi calitatea acestora este una extrem de diversă. Începând cu omniprezentele fast-fooduri sau locaţiile cu autoservire şi până la restaurantele sofisticate cu specific clar delimitat, universul gastronomic al bucătăriei litorale are un caracter cosmopolit cu influenţe ale marilor bucătării europene dar şi al regiunilor istorice româneşti. Deci, pe litoral se poate mânca aproape orice, de la banalele pizza, shaorma, pui la rotisor, mititei, ciorbă de burtă sau hamsii prăjite şi şuberec şi până la mâncărurile specifice din peşte şi fructe de mare (midii şi rapane) sau cele fine şi delicate ale bucătăriei franceze.

Obiective turistice:

Biserica Armeneasca Sfanta Maria

Biserica Arm,eneasca din Constanta poarta hramul "Sfanta Maria" si este situata pe tarmul marii, in apropierea Bisericii grecesti, mai exact, pe strada Callatis. Mai putin cunoscuta constantenilor si turistilor, poate si din cauza faptului ca edificiul nu iese in evidenta printr-o arhitectura spectaculoasa, Biserica armeneasca intruchipeaza existenta poporului armean pe pamanturi doborgene si reprezinta o pata de culoare pe harta multiculturalitatii constantene.

Delfinariu Constanta

Delfinariul se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.
Delfinariul a fost inaugurat pe data de 1 iunie 1972, reprezentand la acea vreme primul muzeu de acest gen din Romania si din sud-estul Europei. In prezent, Delfinariul ramane singura locatie din tara noastra in care va puteti relaxa urmarind un spectacol extraordinar ai carui protagonisti sunt delfinii, leii de mare si pinguinii. Vedetele Delfinariului constantean sunt Peipei, Chen Cheng si Ni-Ni (un mascul si doua femele), trei delfini adusi in 2010 din China.  Starurile cu inotatoare executa giumbuslucuri pline de farmec in fiecare zi dupa un program bine stabilit, smulgand zambete si aplauze frenetice din partea spectatorilor prezenti.

Muzeul de Arta Populara

Muzeul de Arta Populara este amplasat in zona istorica a Constantei, la intersectia bulevardului Tomis cu strada Traian. Muzeul este gazduit de o cladire cu mare insemnatate pentru istoria orasului. Edificiul a fost construit in anul 1893 si a servit pentru o perioada de timp ca sediu al Primariei, fiind denumit Palatul Comunal. De-a lungul timpului cladirea a avut si alte destinatii, insa din anul 1975 gazduieste Muzeul de Arta Populara, o institutie culturala de frunte a Constantei.

Muzeul de Sculptura Ion Jalea

Muzeul de Sculptura "Ion Jalea" este localizat in zona istorica a orasului, in capatul bulevardului Elisabeta, la cativa pasi de Catedrala Sfintii Petru si Pavel. Institutia este gazduita de o frumoasa cladire construita in stil brancovean la inceputul secolului XX.  In interiorul muzeului sunt expuse peste 200 de lucrari superbe donate de sculptor in anul 1969 si de familia acestuia, in 1984, dupa moartea sa.

Microrezervatia Naturala Constanta

Microrezervatia din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii este un loc unic in Constanta. Inaugurata in anul 1985, Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 6 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie specifica. Acest obiectiv a fost creat din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai completa asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul muzeului cuprinde avifauna acvatica (pelicani, lebede, rate si gaste salbatice), avifauna terestra (pauni si fazani) si mamifere (mufloni, cerbi lopatari si caprioare), care se regasesc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumente ale naturii si specii rare cu o reprezentare tot mai redusa in stare libera.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1809 hoteluri