Vacanțe cu autocarul Pelion Grecia 2025 - Early Booking
Legendare munte centaurilor Pelion atrage turisti pe tot parcursul anului - iarna si vara este o plimbare în împrejurimile pitorești și plajă confortabil pe plajele din Golful la poalele masivului. Pe pantele muntelui printre satele autentice de stejar, artar si castan pădurile sunt situate, interesante pentru clădirile sale de arhitectură tradițională.
Citeste mai multVacanțe cu autocarul Pelion Grecia 2025 - Early Booking
Plajele din golful Mării Egee, în apropiere de Pelion puteți înota tot timpul anului - nu există curenți puternici, iar apa caldă rămâne chiar și în timpul iernii. Plajele de pe latura de vest a golfului sunt mai înguste, apa este întotdeauna calm, pe latura de est - larg, cu o profunzime substanțială direct de la țărm, valurile nu sunt mai puțin frecvente.
Divertisment și atracții Pelion
Pe pantele Muntelui Pelion stabilite mai multe trasee interesante - cu toate căile sunt pavate cu piatră și foarte bine întreținute, astfel încât „să cucerească summit-ul“ va fi chiar un pic pregătit pentru turiști alpinism.Case de sat seamănă cu mini-bastioane cu ziduri groase si usi impresionante, unele dintre ele pot fi văzute urme de lovituri de muschetă - un tribut adus pirat trecut furtunoasă a acestui loc. Dacă vrem să elimine efortul fizic la toate, vă puteți alătura tren excursie „Mutsuris“ trase de o locomotivă cu aburi vechi. Chiar și aici oferă călărie, sporturi de apă în Parcul argonauților și croaziere cu iahtul în golf.
Pe muntele Pelion sunt 24 de sate tradiţionale, mai mari sau mai mici, mai bogate sau mai sărace, unele se văd de la mare departare, altele sunt ascunse de păduri. Printre serpentine, casele tradiţionale par să fi crescut împreună cu copacii şi sunt agaţate de pantele munţilor una peste alta. În mijlocul satelor cu străduţe înguste sunt pieţe cu fântâni de piatră şi platani seculari, bisericile vechi ascund comori, iar casele cu arhitectură otomană sau neoclasică sunt construite din piatră şi lemn şi au balcoane bogat ornamentate. Tabloul pitoresc e completat de câteva taverne, cafenele şi mici magazine cu artizanat şi souveniruri.
Agios Ioannis este o plaja cu nisip aflata in estul Pelionului, langa satul Kissos ce ofera un peisaj incantator, o combinatie perfecta intre verdele padurii si apa cristalina a marii.
Mylopotamos este o plaja cu nisip si pietricele albe, cu apa cristalina de o frumusete rara. Plaja Mylopotamos este impartita in doua de o formatiune stancoasa fiind destul de aglomerata pe timpul verii.
Plaja Horefto este cea mai frumoasa si mai populara plaja din Pelion, cu nisip fin, ape linistite, curate si limpezi, avand o lungime de aproximativ 2 km. Potrivit mitologie greceşti, această regiune din Pelion ar fi fost reşedinţa de vară a zeilor Olimpului şi patria centaurilor, iar coasta Pelionului este locul unde Peleus s-a îndrăgostit de mitica Nereid Thetis. Plaja Horefto este bine organizata, ce isi primeste an de an turistii fermecati de frumuseţi naturale şi facilităţile turistice de aici. In apropierea plajei Horefto gasiti spatii de cazare, restaurante, cafenele, baruri, patiserii si mini-market-uri.
Plaja Agios Saranta este situata la sud de Horefto, la 15 minute de mers pe jos. Trecând pe lângă port, urmaţi calea pe coastă către plaja nisipoasă cu piatra foarte înaltă denumită “Calogeros” (călugăr) acolo de unde cei mai curajoşi sar în Marea Egee.
Plaja Plaka Pelion este o mica plaja din estul peninsulei Pelion, la nord de Horefto, aglomerata in timpul verii, turistii cautand aici liniste si ape limpezi pentru inot.
Plaja Papa Nero este o plaja cu nisip alb si ape turcoaz, aflata in continuarea plajei Agios Ioannis. Aici gasiti taverne care va imbie cu preparate delicioase din fructe de mare si peste proaspat, astfel incat puteţi savura masa pe plaja si sa admirati frumusetea Mari Egee.
Plaja Damouchari este o plaja cu pietricele, dar in apropiere puteţi găsi taverne, restaurante şi baruri. Nu trebuie să ratati o vizita şi la biserica Agios Nikolas cu minunatele sale picturi.
Plaja Parisaina este un teren virgin cu o vegetaţie luxuriantă care efectiv invadează plaja creează un peisaj exotic incantator.
Tourkou Pelion Beach
Plaja Analipsi este o plaja micuta si retrasa, situata in estul peninsulei Pelion, care nu este foarte bine pusa la punct din punct de vedere turistic.
Plaja Elitsa este o plajă mica, stâncoasă situata langa plaja din Analipsi. Vizitaţi micuţa capelă Agioi Pantes de lângă plajă într-un peisaj ce seamănă cu Athos.
Plaja Vrios este situata in estul Pelionului, granita dintre municipalitatea Zagora si Midgela. O epava a unei nave germane din timpul celui de-al doilea război mondial se afla la 50-60 m in largul coastei.
Plaja Kolokithaki este o plajă lunga de 80-100 metri.
Plaja Kerasorema formează un mic golf utilizata drept port natural de navele din Zagora. Lângă ea se afla legendarul Asprovrahos (Roca Albă).
Plaja Limnionas este o plajă fascinantă aflata in zona peşterilor, unde potrivit legendelor, flota persană a lui Xerxis a fost distrusă în 480 BC. Astăzi, împreună cu Alonnisos, este habitatul natural al focilor călugăr şi a delfinilor din zonă.
Plaja Arsanas – Agios se afla in apropierea ruinelor vechii mănăstiri Metamorphosis Sotiros Flamouri pe care un grup de calugari incearca sa o restaureze. Mănăstirea Sotirosa fost construita de către Agios Symeon (Sfantul Simon) în 1593.
Plaja Koulouri este una din cele mai îndepărtate plaje dintre Pelion si Agiocampos, Larisa, fiind de fapt un port natural, aflat la o jumătate de oră de mers cu barca de Horefto.
Atractii si obiective turistice in Pelion :
Biserica Agia Marina din Kissos a fost contruita in anul 1650 pe cand Grecia era sub stapanire otomana. Iconostasul din interiorul bisericii a fost construit în anii 1700 – 1720 de tehnicieni din Hepirus folosind lemn de tei. Are sculpturi interne și a fost placat cu aur în 1793, după cum se arată pe poarta de nord a iconostasului. Tradiția spune că a durat 60 de ani pentru a finaliza sculptura pe iconostas.
Biserica Panagia Megalomata şi biserica Agia Paraskevi din Tsagarada
Gara din Pelion, templul lui Pammegistoi Taxiarches, biserica Agios Nikolaos, Muzeul de Folclor şi Biblioteca din Milies
Mănăstirea Taxiarches din Nileia
Mănăstirea Agia Triada din Ano Gatzea
Conacul Kontos din Ano Lehonia
Conacul Topalis, muzeul folcloric de artă populară, biserica din Panagia, biserica lui Agios Ioannis din Makrinitsa
Muzeul rozariilor din Portaria
Muzeul Aggelini din Chorto
Bisericile Agios Georgios, Agia Kyriaki, Agia Paraskevi şi Metamorphosi tou Sotiros din Horefto
Vechea biserică Agios Nikolaos este construită pe ruinele unui templu antic şi biserica Agios Ioannis Prodromos din Horefto
Croaziera in zona Palia Mitzela in zona pesterilor marine, unde flota regelui persan Xerxes a fost distrusă (480 B.C.). Potrivit mitologiei greceşti, Nereid Thetida s-a îndrăgostit acolo de Pileas.
Căutarea nu a întors nici un rezultat!
Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.
Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.