Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanțe cu avionul Lesbos Grecia 2025 - Early Booking

     Lesbos -  Insula a avut mai multe nume de-a lungul timpului precum : Imerti - păcatul arzător al tânjirii ; Lassia - pădurea deasă ; Aiyeria - locul unde soarele rumenește oamenii ; Aithiope - insula însorită și Makaria - nume provenit de la întemeietorul rasei, Makaros, fiul soarelui. 

Citeste mai mult

Vacanțe cu avionul Lesbos Grecia 2025 - Early Booking


OBIECTIVE TURISTICE

Pădurea pietrificată din Lesvos, Grecia: Există ceva care să dureze mai mult decât piatra? Natura are un mod de a transforma materialul organic în piatră, acest proces se numește petrificare. De fapt, petrificarea este un proces prin care lemnul este transformat în piatră, astfel încât copacii petrifiați sunt, de fapt, un tip de fosile. În acest proces, toate elementele organice ale copacului sunt înlocuite cu minerale precum cuarțul sau silicatul, dar arborele păstrează aceeași formă, chiar și la un nivel microscopic, astfel încât inelele copacului și alte mărci tipice ale țesuturilor vegetale pot fi observate.
Petrificarea are loc subteran, iar lemnul îngropat, fiind în contact cu sedimentele și apele bogate în minerale care curg prin celulele arborelui, începe să-și schimbe propria structură chimică. Celuloza se desprinde cu ușurință și o matriță minerală, piatră, îi ia locul. Din cauza lipsei de oxigen, lemnul este astfel conservat, iar diferitele elemente care iau parte pot colora lemnul pietrificat în moduri diferite.
Deși cristalele de cuarț pur sunt incolore, unele elemente contaminante, cum ar fi cuprul, își adaugă propria culoare roșie, verde, neagră sau galbenă. Dacă cititorul dorește să facă un pas înapoi în timp de câteva milioane de ani, el poate urma urmele pădurilor maiestuoase petrificate de pe Lesvos care s-au dezvoltat în Oligocenul târziu până în perioada Miocenului inferior / mediu.Întrucât a existat o mare activitate vulcanică pe Lesvos în perioada Oligocenului și a Miocenului, cenușa vulcanică a acoperit copacii zonei, ceea ce a favorizat procesul de fosilizare pentru a le transforma în resturi silicifiate ale pădurilor subtropicale din zona de nord-vest a Lesvos, între Acum 15 și 20 de milioane de ani. Astfel, geologia Lesvos, bogată în roci vulcanice precum andezite, dacite și rolitoli, ignimbrite, piroclastici, tufe și cenușă vulcanică, a facilitat procesul de-a lungul căruia aceste elemente piroclastice au acoperit vegetația de pe insulă izolând-o rapid de condițiile atmosferice adverse și ajutând soluția fierbinte de dioxid de siliciu să impregneze și să pătrundă cenușa vulcanică care acoperă copacii. Acest proces a fost relativ rapid și perfect, moleculă cu moleculă și a dus la o pădure petrificată în condiții excelente.
Deoarece grecii recunosc marea valoare geologică a acestei comori naturale, Pădurile pietrificate din Lesvos au fost declarate monument natural protejat prin decretul prezidențial special numărul 443/1985. Decretul reglementează gestionarea corectă a pădurilor și a numeroaselor trunchiuri pietrificate izolate împrăștiate pe toată insula.
Pentru a lua în practică acest decret, guvernul a luat unele măsuri interesante, cum ar fi crearea Muzeului de Istorie Naturală a Pădurii pietrificate Lesvos, în 1994. Organizația intenționează să facă cercetări asupra pădurii și să promoveze în mod responsabil această comoară naturală în rândul localnicilor și turiști. În plus, organizația deține mai multe programe educaționale pentru a încuraja respectul pentru această și alte piese din patrimoniul omenirii în rândul studenților de liceu, colegiu și universitate. Aceste măsuri vor completa cu siguranță intenția Naturii de a-și perpetua propriile minuni.


Apeductul roman din Moria, Lesvos Grecia: Grecia are mai multe exemple de influență romană în special în construcții. În cazul apeductelor, nivelul lor de calitate nu a fost egalat decât la mii de ani de la declinul Imperiului Roman, până la punctul în care acest sistem și chiar unele apeducte în sine sunt folosite până în zilele noastre în multe zone pentru aprovizionarea cu apă. Impresionantul apeduct roman se ridică la 600 de metri la vest de Moria, un sat lesbian la 6 km de orașul Mytilene.
Este una dintre primele mari realizări tehnice din arhitectura romanului târziu, datând aproximativ de la sfârșitul secolului II sau începutul secolului III. Obiectivul său a fost să furnizeze apă Mitilenului din lacul Megali Limni, la muntele Olympus, unde începe construcția.
Apeductul a fost alimentat și de alte izvoare secundare, în timp ce a trecut prin unele sate, cum ar fi Larsos și Lambou Mylou. Prin urmare, capacitatea sa de transport este calculată ca 127.000 de metri cubi pe zi, împreună cu o distanță de 22 km, un traseu care a fost susținut în întregime de gravitație, deoarece construcția are un fel de înclinare de-a lungul cursului, care alimentează această forță. În ceea ce privește lucrările de construcție, materialul cel mai folosit a fost blocurile mari de marmură gri luate din insulă și, deși acest lucru îl face, evident, foarte rezistent și rezistent, apeductul a primit unele întrețineri în ultimele decenii.
De exemplu, există un program care a fost început în 1995 cu acest scop, care a bazat pe supravegherea Direcției de restaurare a antichităților din Ministerul Culturii. Aceste tipuri de măsuri sunt necesare pentru a menține rândul impresionant de arcuri lungi ale acestui apeduct în condiții bune în timp. Secțiunea de amintire are 170 m lungime și este alcătuită din șaptesprezece arcuri, numite și Kamares așezate pe coloana lor.
Distribuția arcadelor de-a lungul deschiderilor constă în trei pentru fiecare deschidere. Deschiderile sunt delimitate de coloane și fiecare coloană are un abac. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este cea mai atrăgătoare componentă a apeductului roman, arcadele nu sunt apeductul în sine, deoarece sunt folosite pentru a ține apeductele adecvate, făcute din gropi care sunt așezate în vârful acestor construcții.
În plus, apeductul roman din Lesvos conta și pe conducte subterane și canale sculptate pe stânci. Unele dintre aceste conducte, de exemplu, au fost utilizate pentru furnizarea de apă la fântânile publice destinate să bea, precum și în băile populare grecești. O altă componentă importantă a apeductului roman este zidăria, zidurile, care prezintă o particularitate principală în faptul că a fost construită de un sistem numit emplekton.
Aparent, acest sistem este format din doi pereți paraleli de piatră, cu umplutură de dărâmături în mijloc, ceea ce face și apeductul foarte solid și îl păstrează cu totul. Deși găsirea acestei construcții colosale se spune că este destul de grea, de obicei, cel mai simplu mod este să faceți virajul către Moria de la drumul Gera spre Mitilene sau să luați drumul coastei de est și să urmați doar indicatoarele. Priveliștea acestei urme impunătoare a culturii romane antice salută dificultatea drumului


Peșterile din Lesvos Grecia, Egeul estic: Insula Lesvos are aproximativ 200 de peșteri și multe dintre ele sunt încă neexplorate. Aceste peșteri sunt puternic asociate cu vremurile neolitice și indicațiile arată că au fost folosite ca lăcașuri de cult.
Cea mai mare peșteră din Lesvos este Magaras cu lungimea de 120 de metri. În interiorul peșterii au fost descoperite multe descoperiri, inclusiv o multitudine de vase de ceramică cu desene. Peștera din Agios Ioannis este mai mică, aproximativ 90m lungime și are două coridoare cu pereți de marmură. Nu există stalagmite, dar creează niște forme frumoase în jurul bolții sale. În interiorul peșterii au fost găsite morminte antice.
Peștera Agios Vartholomeos din Taxiarches are aproximativ 60m lungime. În trecut, avea mai multe stalactite impresionante, dar majoritatea erau distruse de vizitatori. În interiorul peșterii au fost descoperite vase preistorice care sunt găzduite acum în Muzeul Arheologic din Mitilene.
Există multe alte peșteri în jurul Lesvos, cum ar fi Peștera Glastra din Agiassos, Peștera Agios Ioannis din Thermi și Peștera Agios Isidoros din Plomari. Deși majoritatea acestor peșteri rămân neexplorate, cercetările comunității științifice au dezvăluit importanța lor geologică.



PLAJE

Sigri Beach Lesvos: Ideal pentru înot, chiar și pentru copii mici sau vârstnici, plaja Sigri este destul de bine echipată cu șezlonguri și umbrele și este situată la marginea Sigri, la 90 km nord-vest de orașul Mytilene. Cu o tavernă pe plajă, precum și o cantină care vinde gustări și băuturi, mâncarea nu este o problemă aici. Pe plajă există un duș, care vă permite să clătiți apa sărată după o înot perfectă în apele calme.
Rar se aglomerează și vă permite să vă relaxați și să vă întineriți simțurile. Un loc ideal pentru băi de soare, trebuie să îți aducă prosoape și multă protecție solară. În total, o plajă bine administrată, care atrage în mare parte multe familii mai mult decât orice alt grup, deci este perfectă pentru copii și familii.


Plaja Skala Polichnitou Lesvos: Skala Polichnitou este un port de pescuit pitoresc situat la 42 km vest de Mytilene, capitala Lesvos. S-a dezvoltat recent într-o stațiune turistică, dar păstrează o atmosferă prietenoasă și de familie. Vara, plajele din Skala Polychnitou oferă numeroase restaurante și taverne tradiționale, cu fructe de mare delicioase de la captura matinală. Plaja nu este organizată încă peisajul natural, iar apele cristaline reprezintă o compensație uriașă. Zona este deschisă la diverse sporturi nautice și jocuri pe plajă. Accesul la plajă este ușor cu toate mijloacele de transport.


Plaja Skala Mistegnon Lesvos: Skala Mistegnon este o plajă mare și calmă, situată la 17 km nord-vest de Mytilene, capitala Lesvos. Zona înconjurătoare este acoperită discret cu verdeață luxuriantă, pini înalți și livezi de măslini. Apele creează condițiile ideale pentru înot. Plaja nu este organizată, dar este un loc bun pentru diverse activități. Este înconjurat de multe hoteluri și apartamente și camere de închiriat. Există câteva restaurante și taverne tradiționale chiar pe malul mării, cu fructe de mare delicioase și multe alte delicatese pentru ca vizitatorii să se bucure.



ISTORIE


Un mit antic leagă Lesvos de celebrul jucător de lire și cântăreț Orpheus, a cărui muzică mișca fiecare suflet viu de pe pământ. Tânărul muzician a fost trăit în Tracia și a fost ucis de niște zeități rele numite Furies, care s-au înfuriat de faptul că Orfeu a reușit să le atingă prin muzica sa. I-au tăiat trupul în bucăți și au aruncat bucățile în râul Evros. Valurile au adus capul și lira lui Orfeu în Lesvos. În semn de devotament, localnicii au așezat capul în Templul lui Apollo. Săpăturile arheologice au scos la iveală faptul că Lesvos a fost locuit încă din epoca neoliticului și în timpul epocii bronzului, o civilizație foarte avansată s-a extins deja.
Istoria Lesvos începe în 1507 î.Hr., când a fost decontată de pelasgieni, urmată de aheani în 1393 î.Hr. și de eolieni în jurul anului 1100 î.Hr. În secolul al VII-lea î.Hr., insula a devenit un centru de realizare artistică și filosofică și de mare putere maritimă. În secolul VI î.Hr., Lesvos a fost cucerit de perși. În 479 î.Hr., a fost capturat de atenieni și a devenit membru al Ligii Delian. În 334 î.Hr., insula a devenit o parte a Imperiului Macedoniei și, după moartea lui Alexandru cel Mare, a căzut sub stăpânirea Tolomeilor. În 88 î.Hr., romanii au ocupat Lesvos și au făcut-o parte a Imperiului Roman.
După căderea imperiului, sarracenii și latinii au ocupat succesiv insula care a devenit în sfârșit o parte a Bizanțului în 1261. În 1354, Lesvos a intrat sub stăpânirea genovezilor care a durat până în 1460, când au fost înlocuiți de otomani. În această perioadă, pe insulă au fost construite două castele puternice, Castelul Mitilene și Castelul Molyvos. Mai târziu, a fost construit și un castel din Sigri. În ciuda sclaviei turcești, locuitorii din Lesvos și-au cultivat credința și speranța în libertate. Mănăstirile și bisericile au fost transformate în centre intelectuale și revoluționare și au fost fondate școli secrete.Semnele domniei turcești rămân vii până astăzi în Lesvos, deoarece există multe moschei acolo. În 1824, insularii s-au revoltat împotriva asupritorilor lor, dar revoluția a fost înecată în sânge. n 8 noiembrie 1912, insula Lesvos a fost eliberată de amiralul Koundouriotis și flota sa. Tratatul de la Lausanne, semnat în 1923, a declarat unirea insulei cu restul Greciei.
Un alt fapt important din istoria Lesvos a fost anul 1922 când refugiații din Asia Mică au venit pe insulă și au dat o nouă înflorire economică și culturală societății locale. Pentru a onora refugiații, autoritățile au creat statuia Mamei Asiei Minore din Mitilene. Lesvos a fost cucerit pentru ultima oară de germani în timpul celui de-al doilea război mondial și a fost eliberat la 10 septembrie 1944

Filtre

Discount


Cauta hotel


Pret


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 35 hoteluri

Lesbos, Grecia
-36%
de la 1098  698  / camera * 2 adulti | perioada 16.09.2025 - 23.09.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-18%
de la 1000  818  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-18%
de la 1000  818  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-18%
de la 1000  818  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Lesbos, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Multilingual staff
  • Smoke-free property
  • Karaoke
  • Free parking nearby
  • Bicycle rentals on site
  • Free ferry terminal shuttle
  • Coffee shop or café
-17%
de la 1000  828  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-17%
de la 1000  828  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-14%
de la 1000  858  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Lesbos, Grecia
-15%
de la 1020  868  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-17%
de la 1060  878  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-19%
de la 1130  918  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-18%
de la 1130  928  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
-20%
de la 1180  948  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Lesbos, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Centru SPA
  • Loc de joaca pentru copii
-19%
de la 1200  968  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Lesbos, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Hall Reception
  • Visa Card
  • Poolside bar
  • Outdoor swimming pool
  • Deck chairs
  • Parking
  • Children\'s swimming pool
  • Radio
-18%
de la 1210  988  / camera * 2 adulti | perioada 17.06.2025 - 24.06.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Lesbos, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Nightclub
  • Designated smoking areas
  • 24-hour front desk
  • Poolside bar
  • Shopping on site
  • Gift shops or newsstand
  • Beach towels
  • Tours/ticket assistance
-18%
de la 1203  988  / camera * 2 adulti | perioada 16.09.2025 - 23.09.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii